Szerepcserék a helyzet megoldása érdekében – Kinevezték a megyei kórház ideiglenes igazgatóját

132

Új, ideiglenes kórházigazgatót neveztek ki a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház élére dr. Demeter Ferenc korábbi menedzser távozásával. A három hónapig szóló vezetői feladatokat dr. Konrád Judit medikális igazgató látja el, az ő helyébe pedig dr. Kacsó Jolán, a kórház sürgősségi osztályvezetője lépett. Az új kinevezéseket tegnap látta el kézjegyével Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Kacsó Jolán, Konrád Judit, Borboly Csaba, Demeter Ferenc és Zonda Erika Fotó: Márk Boglárka

Mint ismert, dr. Demeter Ferenc megbizatása hétfőn járt le, és nem vállalta tovább az igazgatói feladatokat. Az új kórházmenedzseri állást hamarosan meghirdetik, a versenyvizsgát pedig a következő három hónapban bonyolítják le a kórház adminisztratív tanácsának vezetésével.

Összességében sikeres időszak zárul
Borboly Csaba megköszönte Demeter Ferenc közel tízéves munkáját, hozzátette: becsülettel számolhatnak be az ezen időszak alatt elért eredményekről. A megyeitanács-elnök szerint a leköszönt menedzser bátorsága kellett ahhoz, hogy a kórház közelebb kerüljön a magasabb besoroláshoz, illetve az orvosok számára vonzó célpont legyen.
– Voltak mélypontok is, olyan problémák, amelyek még mindig megoldásra várnak: ilyen az új műtőblokk megépítése, de nagyon sok jó dolog is történt. Tény, hogy nem jár olyan gyakran a mentőhelikopter Csíkszeredába, ez azt bizonyítja, hogy javult a szakmai szolgáltatások minősége – mutatott rá Borboly, hozzátéve, hogy a jövőben is számítanak Demeter Ferenc szakmai tanácsaira.
Demeter Ferenc kifejtette, öröm számára, hogy tisztségéből távozva látja: vannak elkezdett tervek, amelyekkel kapcsolatban reméli, hogy az új menedzser majd sikerre viszi.
– Hogyha voltak is feszült pillanatok, ezek hozzátartoznak a munkához, de beigazolódott, amit ezelőtt kilenc és fél évvel mondtam: pozitív gondolatok hozzák a pozitív eseményeket – összegzett a volt kórházmenedzser.

A már kitaposott úton haladnak tovább
Dr. Konrád Judit medikális igazgató tehát a következő három hónapban vállalja az intézmény menedzselését. Mint mondta, hálás a bizalomért, amelyet a megyei önkormányzat és a kórház adminisztratív tanácsa iránta tanúsít. Tudatában van annak, hogy nehéz feladat előtt áll.
– Úgy gondolom, hogy az az irányvonal ezentúl is működni fog. Rövid, közép- és hosszú távú célokat határoztunk meg. Ebben sok minden benne van, sok ember tevékenysége kapcsolódik hozzá – fejtette ki a frissen kinevezett ideiglenes kórházigazgató.
Konrád Judit helyébe dr. Kacsó Jolán sürgősségi orvos lép, ő lesz a kórház ideiglenes orvos­igaz­gatója. Mint mondta, meglepte és kissé meg is ijedt a felkéréstől, hiszen a feladat nagy felelősséggel jár. Hozzáfűzte: azért vállalta el a megbízatást, mert az elmúlt években, hónapokban kitűnően működtek együtt Konrád Judittal. A sürgősségi osztály irányítását dr. Szabó Izabella sürgősségi szakorvos látja el a következő három hónapban.
Zonda Erika, a kórház adminisztratív tanácsa részéről elmondta: olyan emberre esett a választásuk, aki szívügyének tekinti a kórház II-es besorolásának elérését, ezt pedig Konrád Judit tudja megvalósítani. Mint mondta, nehéz időszak elé néznek, most, év elején kezdődnek a beruházások, elindulnak a közbeszerzések annak érdekében, hogy év végén sikereket könyveljenek el.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek