Szerdán kezdődik az EMI-tábor

Eredeti helyszínére költözik a rendezvény

197

Idén 14. alkalommal szervezik meg Gyergyószentmiklóson az EMI-tábort. A szerdán kezdődő fesztivál visszaköltözik eredeti helyszínére, a 4-es kemping területére. A szervezők ezúttal is változatos előadásokkal, programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Új helyszínre költöztek, kialakították a táborhelyet Fotó: Nagy Levente

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) idén július 18–22. között szervezi meg fesztiválját Gyergyószentmiklóson. Az elmúlt héten elkezdték a táborhely kialakítását. A 4-es kilométerkőnél lévő területen nagyon sok feladat várta a szervezőket: bejáratot építettek, fákat metszettek, kerítést építettek, hogy biztonságos és barátságos környezetet alakítsanak ki. A tábor szerdán nyitja kapuját, addig mindennek készen kell állnia.
– A már megszokott sátrak, a népszerű programok idén sem fognak hiányozni, de újdonságok is lesznek – mondta Sorbán Attila Örs, az EMI elnöke. Az Előadósátorban aktuális közéleti, nemzetpolitikai, kulturális, történelmi előadások és kerekasztal-beszélgetések várják a táborozókat. Olyan témák kerülnek terítékre, mint az 1956-os szabadságharc, az autonómia ügye, de nagy hangsúlyt kapnak az 1918-as események is. Az erdélyi magyar érdekképviselet jelene és jövője címmel kerekasztal-beszélgetésre hívták meg az erdélyi magyar politikai pártok vezetőit.
Számos más kikapcsolódási lehetőséget is kínálnak a táborozóknak: lesz íjászat, borkóstoló, táncház, buli, az egész kicsiket pedig a gyereksátor várja, ahol pedagógusok vezetésével tartanak kézműves-tevékenységeket, játékokat.
Esténként koncertekre várják az érdeklődőket. Fellép többek között az Alvin és a Mókusok, a Beatrice, a Romantikus Erőszak, a Moby Dick.
A belépők nem drágulnak: egy napra 30 lejért lehet jegyet váltani, egész hétre pedig 120 lejért vásárolhatnak karszalagot. Kedvezményesen táborozhatnak a középiskolások, a fogyatékkal élők, a csoportos belépőt, a családi jegyet és a gyerekjegyet vásárlók.
A részletes program és minden más tudnivaló megtalálható a www.emitabor.hu/erdely honlapon és az esemény Facebook-oldalán.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek