Szerbiában versenyeztek

29

Az elmúlt hétvégén rendezték a Belgrad és Banja Luka közötti nemzetközi kerékpárosversenyt, amelyen elindultak a csíkszeredai Team Novak versenyzői is. A kétnapos, a nemzetközi szövetség versenynaptárában 2.1-es szorzóval szereplő viadalon összesen 25, kontinentális csapat és országos válogatott vett részt.
A Team Novák hét versenyzővel állt rajthoz: Novák Ká­roly Eduárd, Andrij Bratascsuk, Olekszandr Prevar, Mihajjlo Ko­nonenko, Nicolae Tanovitchii mellett két U23-as, László Péter és Balázsi Lóránt is tagja volt a csíkszeredai csapatnak.
A verseny első napján a Belgrad és Brcko közötti 175,8 kilométert teljesítette a mezőny, a szakasz nagyon mozgalmas volt a sok bukásnak köszönhetően. Sajnos László Péter is esett, a könyökét be kellett varrni, és így a verseny feladására kényszerült. Balázsi Lóránt is bukott, de ő végül be tudta fejezni az etapot. A csapat többi tagja nagyon jól összedolgozott, Tanovitchii-t előkészítve a végső sprinthez, de sajnos a moldáv az utolsó 200 métereen elesett, így csak a 105. helyen ért célba. Kononenko az 57., Prevar a 62., Brataschuk a 104., Tanovitchii a 105., Balázsi Lóránt a 122., Novák Károly Eduárd pedig a 134. helyen ért célba.
A második nap a versenyzők Tesla és Banja Luka között tekertek 180 kilométert. Két Team Novák versenyző, Kononenko és Prevar is benne volt a nap szökésében, de az utolsó 30 km-nél az üldözők beérték őket, Prevar a 18., Tanovitchii a 92., Brataschuk a 114., Kononenko pedig a 120. lett.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.