Szépvízi nyerte a malomversenyt

Logikai játékot népszerűsítettek

138

Malomversenyre került sor Csíkszeredában, méghozzá az elsőre. Az esemény felvezetőjeként a malom játék világranglista székely, illetve magyar top játékosai tartottak népszerűsítő akciót, majd hétvégén a versenyre is sor került.

A verseny dobogósai: Corneliu Goja, Tőke Hunor és Kolozsi János

Csíkszereda első malomversenyére a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen került sor. Az esemény kezdeményezője a csíkszeredai Sánta Elemér, cégének, a Parázska Kürtőskalács 5 éves ünnepségén, július 10-én Csíkszereda főterén felállított sátorban is népszerűsítette a malom játékot. A szombati rendezvény megnyitóján Sánta Elemér a székelykeresztúri Orbán Csabával alkotott csapatban döntetlent ért el a budapesti Bándy György négyszeres Európa-bajnok és Volman Ferenc ellen, majd a székelyek egyéniben is tartották a döntetlent. Aztán a rájátszásban az anyaországiak voltak frissebbek és 24–16 arányban nyertek.
A 10 fős malomversenyen játékosonként 8 perc volt a gondolkozási idő, jobb mezőnyértékeléssel a csíkszépvízi Tőke Hunor lett a győztes 7,5 ponttal (a 9 lehetségesből) a szintén 7,5 pontos székelyudvarhelyi Kolozsi János, valamint a 6,5 pontos csíkszeredai Corneliu Goja és Biró Levente előtt. A győztes Tőke Hunor 10 perces idővel 2-2 partit játszhatott a 4 profi malmozóval, akik ellen egy győzelmet szerzett.

Biró Sándor

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.