Szeparatista törekvésekre hivatkozva kaszálnák el az új pártot: Gálfi szerint helyi ember jelentette fel

15

Konkrét személyt is megnevez Székelyudvarhely polgármestere, aki a Székelyudvarhelyért Párt bejegyzését kezdeményezte, de egy „feljelentő” ennek elutasítását kéri a hatóságoktól. Gálfi Árpád közösségi oldalán teregeti ki a lapokat.

Bejegyzésében arra emlé­keztett a jelenlegi szé­kely­ud­varhelyi városvezető, hogy a tavalyi nyár folyamán előbb a Magyar Polgári Párt helyi elnöki tisztségétől, majd utóbb párt­tagságától is megfosztották. Elhatározta, hogy az idei választáson függetlenként száll harcba a polgármesteri tisztségért, és azért – mint írja: hogy a helyi tanácsban is legyenek támogatói, egy székelyudvarhelyi helyi párt bejegyzését kezdeményezte a bukaresti Bíróságon. Ezt a március 2-ára kiírt tárgyalás előtt megtámadták, a feljelentő szerint szeparatista, autonómiatörekvésű pártot akarnak bejegyeztetni.
Gálfi Árpád úgy véli, hogy „elérkezett a szólás ideje”, és nyilvánosságra hozta, hogy a feljelentést az MPP-s Koszta Attila tette, aki egykor az RDE Hargita hulladékgazdálkodási vállalat igazgatója volt. Tovább is megy a szókimondásban az udvarhelyi városvezető: „Egy régebbi bejegyzésemben már felhívtam a figyelmet arra, hogy egyes érdekkörök mindent el fognak követni a lejáratásom, ellehetetlenítésem érdekében. Most leírom: Szász Jenő egykori polgármesterről, az Ő háttérben szervezett manővereiről, kulisszák mögötti egyezkedéseiről, az általa magyar közpénzen fenntartott munkatársainak alattomos cselszövéseiről, az általuk szervezett lejáratásomról van szó.” A polgármester további tényfeltáró írásokat is ígér.

A Magyar Polgári Párt (MPP) elhatárodik Koszta Attilától. A párt székelyudvarhelyi szervezete a sajtóból értesült a Székelyudvarhelyért Párt bejegyeztetési kezdeményezéséről, illetve a Koszta Attila által benyújtott beavatkozási kérelemről, melyben különböző indokokkal a párt bejegyzésének elutasítását kéri. Tegnap délután kiadott közleményében az MPP emlékeztet, hogy létrejöttének pillanatától a választás szabadságának hirdetője, az erdélyi magyar politikai pluralizmus és sokszínűség elkötelezettje. Az MPP ugyanakkor az erdélyi és székelyföldi magyarság jogkövetelő harcának képviselőjeként – a politikai keretprogramjában megfogalmazottakkal összhangban – Székelyföld területi autonómiájának, a központosított Román állam regionalizációjának, a helyi közösségek önrendelkezésének következetes szószólója. A Székelyudvarhelyi Szervezet határozottan elutasít minden olyan törekvést, cselekedetet, mely a fentiekben megfogalmazott elveivel ellentétes, így a párt korábbi tagja, Koszta Attila által benyújtott beavatkozási kérelemben megfogalmazottakkal – áll a Mike Levente helyi elnök által aláírt kommünikében.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek