Szép játékkal könnyed győzelem

37

Az idény egyik legjobb mérkőzését játszották a Szé­kely­udvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának játékosai a hét­vé­gén a Dunãrea Cãlãraºi otthonában. Az vendégek kapusa rendkívüli napot fogott ki, és idegenben simán behúzták a győzelmet.

Mihalceáék a vártnál könnyebben húzták be a pontokat Fotó: Csedő Attila

Nehéz kiszállásra számíthatott a román férfi kézilab­da-bajnokság tizenkilen­cedik játéknapján, a Székelyudvarhelyi KC, amely a Dunărea Călărași otthonában lépett pályára. Az SZKC azért harcolt, hogy megtartsa második helyét a tabellán, illetve megkaparintsa a nyolcadik diadalát zsinórban a bajnokságban.
Valamivel jobban kezdett a házigazda, ők lőtték az első találatokat, de előnyt nem tudtak kovácsolni, tíz perc után pedig kiegyenlített az SZKC, majd a 23. percben a vezetést is átvette. A játékrész vége teljesen a Vlad Caba által irányított gárdáé volt. Összeállt a védőfal, Petar Jokanovics pedig egymás után hárította a próbálkozásokat. A támadásokat is nagyon megnyomták, ötgólos különbséget tudtak összehozni a pihenőre (10–15).
A második félidőben is az udvarhelyiek akarata érvényesült, egy pillanatig sem esett vissza a koncentráció, a teljesítmény. A házigazda képtelen volt az újításra: Jokanovics fenomenális volt (19 védést mutatott be összesen), az előny fokozatosan nőtt, a tízet is elérték, végül 31–22-re nyertek.
A szezon egyik legjobb, ha nem a legjobb meccsét játszotta a csapat, és remélhetőleg, hogy minél hosszabb időszakra megmarad ez a forma.

Eredmény
Dunărea Călărași – Székely­udvarhelyi KC 22–31 (10–15) /az SZKC gólszerzői: Mihalcea 7 (2 hetesből), Markez 6 (3), Onyejekwe, Ojleszki, Ghiță 4-4, Rusia 3, Sipos 2, Csog 1/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek