Szentírás-vasárnapi gyűjtés

50

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek Szentírás vasárnapjára gyűjtést hirdet a Biblia üzenetének terjesztéséért. A főpásztor levelét a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség honlapja nyomán tesszük közzé.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Krisztusban szeretett Testvéreim és Híveim!
A Biblia védőszentjének, Szent Jeromosnak az ünnepéhez, szeptember 30-ához legközelebb eső vasárnapon (idén szeptember 27-én) ünnepli az egyház a Szentírás vasárnapját. Az elmúlt évek gyakorlatához híven az idén is meghirdetem erre a vasárnapra a Szentírás üzenetének terjesztése céljából a főegyházmegyei gyűjtést.
A Szentírás mélyebb megismeréséhez két gyakorlati út áll rendelkezésünkre: a mindennapos egyéni szentírásolvasás és a csoportos szentírásolvasás bibliaolvasó csoportok keretében. Amint a szentmise is két részből áll, igeliturgiából és áldozatliturgiából, úgy a lelki táplálékot is egyaránt merítjük a szentségek rendszeres vételéből, illetve a szentírásolvasásból. A kettő ugyanis kiegészíti egymást.
Az egyéni rendszeres szentírásolvasás előnye, hogy könnyebben beiktatható a mindennapokba, akkor is, ha csak kevés idő áll rendelkezésünkre. A bibliaolvasó csoportok viszont lehetőséget adnak a tapasztalatcserére, a téma elmélyítésére és a közös imára.
Az éves katolikus Biblia-nap is ez utóbbi célokat szolgálja. Idén a Katolikus Biblia-napot a Katolikus Magyar Bibliatársulat szervezésében Kolozsváron, október 17-én, szombaton rendezik meg. Témája a következő: „Hogyan maradjak hűséges Isten meghívásához?”
Szeretettel buzdítom híveimet, hogy vegyenek részt az egyházmegyei Biblia-napon, melynek részletes programját a szervezők ismertetni fogják. Szentírás vasárnapja alkalmából szeretettel adom mindnyájatokra főpásztori áldásomat, és kívánom, hogy gyarapodjatok Isten Igéjének ismeretében!
Gyulafehérvár, 2015. szeptember 15.

† György érsek s. k.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek