Szentegyházán gyűlnek össze

Önkéntes tűzoltóparancsnokok találkozója

50

Holnap 10 órakor kezdődik az éves önkéntes tűzoltó­parancs­noki találkozó és konferencia, amelyet ezúttal a szentegyházi kultúrotthonban tartanak. Várhatóan ez lesz a legnépesebb találkozó, mivel a visszajelzések száma már a hét közepén meghaladta a tavalyi, eddigi rekord létszámot.

Ez az egyik, évente megrendezett hagyományos programja a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének, ahol a megye önkéntes tűzoltóparancsnokain kívül a települések polgármesterei, alpolgármesterei, a megyei önkormányzat és a hivatásos tűzoltóság vezetői is részt vesznek.
Albert Csaba, az egyesület elnöke közölte, hogy az eseményre várják Dobson Tibor dandártábornokot, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökét is. Sőt idén bővítették a meghívott önkéntes tűzoltóságok listáját, így egész Erdély területéről érkeznek kollégák a találkozóra. A programban többek között az elmúlt év kiértékelője, az idei tervek, programok megbeszélése szerepel, továbbá terítékre kerül a Szentegyháza melletti tűzoltó gyakorló- és képzőközpont működésbe helyezése, képzési, fejlődési lehetőségek számbavétele, valamint a hazai és külföldi versenyeken való részvétel.
A rendezvény érdekessége a tavalyi évben átadott és üzembe helyezett, a hivatásos parancsnokság keretében működő, magasból mentő, létrás tűzoltó-gépjármű bemutatása, amit a résztvevők ki is próbálhatnak majd – tájékoztatott az egyesületi elnök.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek