Szemben a stresszel

Pszichofitness Bagdy Emőkével és Kádár Annamáriával

60

A mentális egészséget is alaposan megviseli a koronavírus-járvány körül kialakult helyzet, a megszorítások, a gazdasági problémák és a kilátástalanság érzése. Erre reagálva a székelyudvarhelyi Hargita Business Center (HBC) vállalkozói inkubátorház Bagdy Emőkét és Kádár Annamáriát, Magyarország és Erdély talán két legismertebb pszichológusát kérte fel, hogy segítsenek a stressz kezelésében.

Rengeteg munkavállaló és vállalkozó már a második hónapját kezdi meg otthoni távmunkában. Olyanok számára, akik még sosem dolgoztak home office-ból, vagy már dolgoztak, de más körülmények között, ugyanúgy tartogat kihívásokat ez a helyzet. Azoknak, akik egyedül vannak otthon, vagy akiknek a nyakukba szakadt a gyermekfelügyelet, illetve akiknek bizonytalanná vált az egzisztenciája, szintén nehéz időszak ez. Nemcsak anyagilag és fizikailag, hanem lelkileg is megterhelő időszak ez sok ember számára – vélekedik a HBC szervezőcsapata. Hiába látszik már az alagút vége, amíg visszatérhetünk a normáis kerékvágásba, lesznek még stresszes időszakaink, amiket át kell vészelnünk. Erre az állapotra adhat választ az a másfél órás, Pszichofitness – mentális akcióterv című online előadás, amelyre Bagdy Emőkét és Kádár Annamáriát kérték fel.
A szervezők felhívják a figyelmet, hogy ez nemcsak egy elméleti előadás lesz, a két elismert és népszerű szakember a gyakorlatban is mutat tippeket arra, hogy miként lehet leküzdeni a stresszt. Az élő közvetítés május 15-én délután 6 órakor kezdődik a Hargita Business Center Facebook-oldalán. Az eseményre nem szükséges előre regisztrálni és ingyenes is, de a szervezők jó néven veszik, ha három futó kezdeményezésüket népszerűsítik az érdeklődők. Az egyik közülük a Vedd/védd a helyit! című program, amelyben mintegy félszáz helyi vállalkozástól lehet úgy terméket, szolgáltatást venni, hogy most fizetünk, de később, a korlátozások lejártával hasznosítunk, hozzájárulva ezáltal a helyi cégek fennmaradásához.
Adományozni lehet ugyanakkor a Bihar megyei kis Noel gyó­gyulására, aki egy ritka genetikai betegségben szenved. Végül, mivel az inkubátorház is csatlakozott a Kávét a kórházaknak akcióhoz, ebben is részt lehet venni, ha a 112 Coffee & Co. 30 lejes kuponjából vásárol valaki, akkor vállalják, hogy eljuttatják azoknak az embereknek a friss feketét, akik Udvarhelyen az utcán vagy éppen a kórházban teljesítenek szolgálatot.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek