2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Szelfi

Manapság már nem kell felhívnod ismerősöd/barátod/rokonod, hogy érdeklődj róla, elég, ha megnézed a közösségi oldalát. Fűt-fát közöl magáról és családjáról, van napi szelfi meg beszámoló, hogy reggeltől estig mi is történt. És amikor találkozol vele, köszönés után felcsendül a „jaj, de régen láttalak!” Pedig tíz perce nézte meg a közösségi oldaladat, tud mindent rólad, hogy hol nyaraltál és kivel, hogy melyik a kedvenc kajád, zenészed, csapatod, szóval rég látott. Személyesen lehet, de az életed előtte nyitott könyv.
Divat lett közszemlére tenni az életet. Van olyan, aki félóránként lesi meg közösségi oldalának hírfolyamát, nehogy valamelyik ismerősével történtről lemaradjon. Valósággal lóg a féjszbúkon.
Nemrég ismerősöm meséli, milyen hátrányai is vannak, amikor fűt-fát megosztunk önmagunkról. Valaki munkát keresett. Leadta önéletrajzát, aztán elment az állásinterjúra. Minden rendben volt egészen addig, míg a munkaadó megkérdezte: és az itallal hogy áll? A pasas csak hümmögött, majd azt mondta, tetszik tudni, nem iszom. Nagyon ritkán lecsúszik egy sör, sátoros ünnepekkor egy pohárka pálinka ebéd előtt, utána legtöbb egy pohár bor. Az éves alkoholfogyasztásom jó esetben, ha néhány lagzi közbeesik, még akkor sem haladja meg a két litert. Erre a munkaadó elmosolyodik, majd azt mondja, sajnálom, hazug, iszákos embert nem veszek fel. Emberünknek a padlón koppan az álla, távozása előtt viszont felteszi a kérdést: honnan veszi, hogy én iszok és hazudós vagyok? A válasz pedig ledöbbentette: a féjszbúkról. Nincs olyan fotója a közösségi oldalon, ahol ne egy sörösdoboz vagy -üveg lenne a kezében, vagy az asztal, amely előtt ül, ne lenne tele piásüvegekkel. Pedig csak tizenöt fotóját tette közzé a közösségi oldalon, igaz, az egyik a magyar állampolgári esküjekor készült, a másik a gyerek elsőáldozásakor, egy a kocsijáról, van három családi fénykép, s a többi kilenc az elmúlt évek nyaralásairól. Na, azokon valóban pia van a kezében.
Emberünk a munkát nem kapta meg, azóta igaz, közösségi oldala sincs, az asszony is titokban féjszbúkozik, s internet is csak azért van a lakásban, mert csomagba szerződött a kábeltévével. Azóta csak ezt a történetet osztja meg önmagáról, azt is szóban, hátha tanul valaki belőle.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb