Széles körű konzultáció az igényekről

62

Idéntől megyeszintű projektekkel is lehet majd pályázni a Heineken a közösségekért programban, további újdonság, hogy nemcsak új kezdeményezésekkel lehet jelentkezni, hanem már folyamatban lévő tevékenységeket is támogatnak – hangzott el a cég csíkszeredai székhelyén zajlott megbeszélésen.

Új programokat indít a Heineken. Javaslatokat összegeznek Fotó: László Róbert
Új programokat indít a Heineken. Javaslatokat összegeznek Fotó: László Róbert

Civilszervezetekkel, önkormányzatokkal és újságírókkal is egyeztet a Heineken Románia és a CSR Nest Egyesület az idei Heineken a közösségekért pályázat kiírása előtt. Céljuk, hogy meghatározzák, mely területeken van leginkább szüksége támogatásra a közösségeknek – mondta el Sergiu Sebesi, az egyesület elnöke a csíkszeredai újságírókkal folytatott megbeszélésen. Ehhez kérdőívet állítottak össze, és az érintettek által beküldött javaslatok keresztmetszete adja majd a fő irányvonalat.
Sergiu Sebesi beszámolt néhány újdonságról is, amely az idei, hatodik pályázati kiírástól lép majd érvénybe. Idéntől például már megyeszinten megvalósuló projektekkel is lehet pályázni, valamint immár nemcsak új kezdeményezésekkel lehet jelentkezni, hanem már folyamatban levő tevékenységeket is támogathatnak. Hozzátette, a pályázási rendszert is igyekeznek egyszerűsíteni és átláthatóbbá tenni. A jelentkezéshez egy szándéknyilatkozat szükséges, ezek alapján összeállítanak egy ún. rövid listát, és a rajta szereplő projektek helyszíneit meglátogatják, valamint egy interjúra is sor kerül majd a finanszírozóval. A teljes pályázati kiírást a felmérés kiértékelését követően, május folyamán hozzák nyilvánosságra.
Az elmúlt öt évben egyébként a Heineken az ország négy városában összesen 1,6 millió lejt fordított közösségfejlesztő projektekre, ebből közel 500 ezer lejt csíkszeredai kezdeményezésekre. A tavaly az Elfi Egyesületet az Alternatívák a fiatalok körében fennálló internetfüggőséggel szemben elnevezésű projektje, valamint a Romániai Vöröskereszt Szövetség Hargita Megyei Kirendeltségének A 16–18 éves fiatalok felkészítése a katasztrófahelyzetekre című pályázata részesült 40-40 ezer lejes támogatásban.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek