Székelyudvarhelyről igazolt Csíkszeredába

35

Nem múlt el következmények nélkül az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapatának múlt heti kínos veresége, amelyet az első liga sereghajtójának, a Concordia Chiajna otthonában szenvedtek el. A klub két játékosát kölcsönbe adta. Szőcs László a Marosvásárhelyi City’US-hoz, míg Szabó Zsolt a második ligás Csíkszeredai Imperial Wet-hez került. Utóbbi már a hétvégi kupameccsen bemutatkozhat a csíki csapatban.

Az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapata a következő három hónapra kölcsönadta két játékosát. Ez a következménye annak, hogy a Jakab Zoltán által dirigált első ligás csapat a múlt héten fájó 6–1-es vereséget szenvedett az utolsó helyezett Concordia Chiajna otthonában.
A meghozott döntés mögött fegyelmi okok vannak. Szőcs László, aki egyébként tagja a román válogatottnak is, az elkövetkezendő időben a Marosvásárhelyi City’US csapatát fogja erősíteni, míg Szabó Zsolt a második liga újoncához, a Csíkszeredai Imperial Wet-hez került.
Szőcs László akár már vasárnap bemutatkozhat az FK Szé­kely­udvarhely ellen, hiszen a román bajnokság keretében a vásárhelyi csapat épp Szé­kely­udvarhelyre látogat. Pikáns találkozásra van kilátás.
Szabó Zsolt ma csatlakozik a csíki alakulathoz, melynek színeiben már vasárnap bemutatkozhat. Az Imperial Wet ugyanis a Románia-kupa nyolcaddöntőjében a három volt első ligással megerősödött Segesvári Pro-Tineretet fogadja 15 órától az Erőss Zsolt Arénában. Az FK Székelyudvarhely, amint azt tegnapi lapszámunkban írtuk, a sorozatban a Concordia Chiajnát kapta ellenfélül. A találkozót március 2-án vagy 3-án rendezik Chiajnán.
Balog Zsolt Zalán, a csíki csapat alelnöke, aki egyben a csapat játékosa is, lapunknak kifejtette, hogy minőségi igazolás Szabó érkezése, és reményét fejezte ki, hogy pozitívan tud hozzátenni a csapat eredményességét illetően.

Újragondolt elképzelés
Az FK Székelyudvarhely közleményben tudatta a két játékostól való megválás okát. Az alábbiakban közöljük a közlemény.
„A tavaszi visszavágón mutatott hullámzó teljesítmény egy sürgős helyzetértékelés elé állította a klub vezetőségét. Tény, hogy a 2015–2016-os bajnoki idényben egy sokkal erősebb mezőnyben kell helytállnunk. Fiatal hazai tehetségek hiányában ellenfeleink zöme idegenlégiósokkal erősített. A bajnokságot egy olyan kerettel kezdtük, amellyel az alapszakasz negyedik-ötödik helyezése reális célkitűzés volt. A tavaszi fordulóban ért kudarcok után az idei célkitűzéseket kénytelenek vagyunk újrafogalmazni. A kialakult helyzetnek elsősorban fegyelmi okai vannak. A bajnoki idényben nyújtott egyéni teljesítményeket, valamint az öltözőben kialakult hangulat okait elemezve úgy döntöttünk, hogy megválunk Szőcs Lászlótól és Szabó Zsolttól. Ez a két meghatározó játékosunk huzamosan az elvárások és képességi szintjük alatt teljesített, a taktikai utasításokat nem tartották be, az edzésmunkájuk sem volt megfelelő. Hozzáállásukkal nem segítették a fiatalok beilleszkedését a csapatba. A pályán kívüli életvitelük nem profi sportolóhoz méltó, nem alkalmasak arra, hogy példát mutassanak fiatal játékosaink számára. A klubbal kötött szerződéseik 2017. június 30-ig érvényesek. 2016. június 30-ig kölcsönjátékosként Szőcs László a Marosvásárhelyi City’US-nál, míg Szabó Zsolt másodosztályban, a Csíkszeredai Imperial Wet-nél folytatja pályafutását. Az elkövetkezőkben a fiatal játékosok beépítése a legfontosabb feladatunk. A következő bajnoki idényre egy ütőképes csapatot szeretnénk kiállítani, a fiatalított keretet néhány új játékossal is szeretnénk megerősíteni” – állt a közleményben.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.