Székelyudvarhelyiek nyerték a megyei asztalitenisz-bajnokságot

Vetésy Norbert lett az év játékosa az ISK-fsk-nál

94

Székelyudvarhelyi sportolók nyerték meg a Hargita megyei asztalitenisz-bajnokságot. A de­cember 18–20. között Szé­kely­udvarhelyen tartott rendezvényen öt korosztályban hirdetett bajnokot a megyei asztalitenisz-szövetség.

Kiss János, Pál Zoltán, Sánduly Levente és Karácsony Dániel, a felnőttbajnokság díjazottjai

December 18–20. között a hagyományokhoz híven Székelyudvarhely adott otthont a megyei asztalitenisz-bajnokságnak. Az öt korosztályban meghirdetett pontvadászaton az ISK-FSK Székelyudvarhely sportolói taroltak. Ugyan a felnőttmezőnyben voltak hiányzók, de akadtak olyan amatőr játékosok, akik fel tudták venni a versenyt a székelyudvarhelyiekkel, a mezőny pedig évről évre egyre csak bővül.
A tízévesek korosztályával kezdődött az idei egyéni megyei bajnokság. A megyei bajnok Sebők Márton lett, 3–1-re legyőzve ISK-FSK-s csapattársát, Toró Dávidot, míg a dobogó harmadik fokára Kovács Lóránt és Vajda Attila állhatott.
Megvédte megyei bajnoki címét Sánduly Levente a felnőttmezőnyben. Az ezüstérmes ezúttal a még 14 éves Karácsony Dániel lett, a bronzérmek az idén csíkszeredai sportolók nyakába kerültek, Kiss János és Pál Zoltán végeztek a harmadik helyen. A két csíki sportoló eredménye azért is számít kitűnőnek, mert ők amatőrök, többnyire az országos AmaTur sorozatban állnak asztalok mellé
Az ifjúsági III-as korosztályban a bajnoki címet Kiss Bence szerezte meg, az ezüstérem Bedő Bálint nyakába került, míg a bronzérmeken Sebők Márton és Toró Dávid osztozkodott, ők mind az ISK-FSK Székelyudvarhely sportolói.
Sánduly Levente az ifjúságiak mezőnyében sem kegyelmezett, szettveszteség nélkül húzta be a megyei bajnoki címet. Az ezüstérmes ezúttal Jenei Barnabás lett, a dobogó harmadik fokára pedig Geréb Attila és Karácsony Dániel állhatott.
A serdülő korosztályban Karácsony Dániel magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, megnyerve a megyei bajnokságot. Az ezüstérmes Vetésy Norbert lett, a bronzérmek Jenei Barnabás és Geréb Attila nyakába kerültek az idén.

Vetésy Norbert a legeredményesebb

Az ISK-FSK Székelyudvarhely döntése alapján a klub legeredményesebb asztaliteniszezője címet a 2018-as évben Vetésy Norbert kapta. Vetésy országos bajnoki címet szerzett egyéniben, megnyerte a Dobolyi Aladár Emlékversenyt, ezüstérmes volt az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon valamint a megyei bajnokságban, a Romgaz-kupán pedig bronzérmet szerzett. Ezenkívül pedig meghatározó tagja a felnőtt B divízióban szereplő második számú csapatnak.
A legjobb csapat címet egyértelműen az ISK-FSK felnőtt szuperligás csapata érdemelte ki, a bajnokság hatodik helyén zárva a pontvadászatot, kivívva ezzel az Európa-kupában való indulási jogot. A nemzetközi porondon tisztességesen helytállt a csapat a Székelyudvarhelyen megrendezett első tornán, történelmi eseményt szervezve belga, cseh és portugál ellenfelekkel. A csapat a 2018/2019-es szezonban jelenleg a táblázat negyedik helyén áll.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek