Székelyudvarhelyi éremeső Pécsen

Külföldön és a megyében is versenyeztek az asztaliteniszezők

44

Pécsen az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon vettek részt az ISK–FSK Székelyudvarhely sportolói, ahonnan a nyolcból hat éremmel tértek haza. A középiskolásoknál a székelyudvarhelyiek egymás között játszottak az érmekért. Az elmúlt hétvégén az amatőrök is asztal mellé álltak Csíkszentimrén, a hétvégén pedig Gyergyóalfaluban tartanak B kategóriás tornát az AmaTur sorozatban.

A középiskolások között minden érmet elhoztak az ISK–FSK sportolói

Hat éremmel tértek haza Pécsről az ISK–FSK Szé­kelyudvarhely asztalite­niszezői, a baranyai város az elmúlt hétvégén adott otthont a XIV. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságnak. Az általános és középiskolások számára kiírt viadalon felvidéki, vajdasági, kárpátaljai, erdélyi és magyarországi sportolók vettek részt. A korábbi években is rendre szállították a székelyudvarhelyi asztaliteniszezők az érmeket a rendezvényről, az idén azonban alig hagytak másoknak is, igaz, a mezőny talán gyengébb volt a korábbi évekhez képest.
A középiskolások versenyében mind a négy érem az ISK–FSK sportolóinak nyakába került, a tornát Sánduly Levente nyerte, aki a döntőben Jenei Barnabást győzte le, míg a harmadik helyen a két elődöntő vesztese, Balázs Csaba és Vetésy Norbert szerezte meg.
Az általános iskolások mezőnyében Karácsony Dániel nem talált legyőzőre és magabiztosan nyerte a tornát, a döntőben egy vajdasági fiút győzött le, a bronzérmen pedig Kiss Bence osztozkodott a marosvásárhelyiek legjobbjával.
Az elmúlt hétvégén nemcsak a magyarországi éremesőt könyvelhették el sikerként a székely­udvar­helyi asztaliteniszezők, ugyanis két cég, három magánszemély és egy intézmény támogatásával sikerül újrafödniük az ISK–FSK edzőtermét. „A 2002-ben újrafödött edzőterem tetejének lemezei az elmúlt tizenöt évben rendesen megrongálódtak. Az elmúlt évek viharai, jégesői és az idő vasfoga annyira megrongálta a lemezeket, hogy már egy kisebb esőtől is az edzőterem belsejében állt meg a víz, de szakosztályunk közössége és támogatói révén sikerült lecserélni a tetőt borító lemezeket” – adta hírül az ISK–FSK vezetősége a csapat honlapján.

Amatőr tornák
Az országos AmaTur sorozatban B kategóriás tornának adott otthont az elmúlt hétvégén Csíkszentimre. Az összevont nyílt-elit kategóriában tizenhatan, az amatőr kategóriában pedig negyvennégyen álltak asztalhoz. A tornán többnyire a Csíki-medencéből érkeztek sportolók, de voltak Gyergyószentmiklós környékéről, Kovászna, Brassó, Maros és Fehér megyéből is.
Az összevont nyílt-elite kategóriában csíkszeredaiak játszották a döntőt, amelyet Kiss János nyert meg Lakatos Zsolt előtt, a harmadik helyen pedig két kézdivásárhelyi asztaliteniszező, ifj. Canea Kocsis András és Chelmus Ionuț végzett. Az amatőrök kategóriájában a csíkszeredai Kovács István nyert a brassói Kis István előtt, a harmadik helyen Kolbai Gyula és Tamás Szilárd (mindketten Csíkszereda) végzett.
Szombaton Gyergyújfaluban tartanak B kategóriás tornát az országos AmaTur sorozatban, amelyre előzetesen hatvannégyen neveztek. A nyílt-elit összevont kategóriában tizenhaton állnak asztalhoz, míg az amatőr kategóriában negyvennyolcan neveztek Hargita, Maros és Kovászna megyéből.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek