Székelyudvarhelyen július hatodikán nyitnak a napközik

63

Jövő hónapban újraindul az élet a székelyudvarhelyi bölcsődében, illetve a napköziotthonokban. Összevont csoportok lesznek, minden reggel lázat mérnek, és a kedvenc maci vagy kisautó otthon marad. Az igényt már pénteken, július 19-én jelezni kell.

Fotó: Lőrincz Csaba

Az oktatási, egészségügyi és munkaügyi minisztérium által meghatározott rendelkezések értelmében július 6-tól Székelyudvarhelyen is fogadják a gyermekeket kis létszámú, összevont csoportokban a napköziotthonok, illetve a bölcsőde a nyári vakáció idején – közölte a polgármesteri hivatal. A honlapjukon elérhető, de a tanintézményektől is kérhető kérést és nyilatkozatot legkésőbb hétfőn, június 22-én 14:00 óráig kell eljuttatni az adott napközihez, illetve a bölcsődéhez (személyesen vagy elektronikusan), viszont az igényt már június 19-én 14:00 óráig jelezni kell elektronikus formában. Az összesített igénylések alapján a tanfelügyelőség dönti el, hogy melyik intézmény nyit, illetve milyen rotációban. A járványügyi helyzetre vonatkozó megszorítások miatt a helyek száma korlátozott, a kérések elbírálásánál a dolgozó szülők gyerekei élveznek elsőbbséget. Ugyanakkor a gyermek egészségi állapotát igazoló családorvosi bizonylatot is be kell nyújtani. A Városháza még arról is tájékoztat, hogy az adott körülmények miatt a napi díj sajnálatos módon emelkedni fog, mert sokkal több követelménynek kell megfeleljenek a tanintézmények.

Korábban már megírtuk, hogy a gyerekeknek fejenként 4,5 négyzetméternyi felületet kell biztosítania a tanintézménynek, ezért alakulhatnak ki csakis kis létszámú csoportok. Érkezéskor minden reggel egészségügyi szűrés zajlik, 37,3 Celsius foknál magasabb hőmérséklet észlelésekor, illetve legúti megbetegedésre utaló tünetek esetén nem fogadják a gyereket. Rendszeresen fertőtlenítik a termeket, felületeket, a játékokat, értelemszerűen a gyerekek otthonról nem vihetnek magukkal játékot, és az intézményekbe való lépéskor a szülőkre is vonatkoznak a távolságtartásra és maszkviselésre vonatkozó szabályok.

Asztalos Ágnes

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.