2021, január 17, vasárnap.

Székelyudvarhelyen a Román Kupa

Remek játékkal, minden várakozást felülmúlva az FK Szé­kely­ud­var­hely borította az előzetes papírformát, és megnyerte a te­rem­lab­da­rú­gó Ro­mán Ku­pa négyesdöntőjét Csík­sze­re­dá­ban. A döntőben a Dévai Autobergamót intézték el Jakab Zoltán tanítványai.


Borult minden előzetes papírforma a teremlabdarúgó Román Kupa négyes döntőjében, amelynek Csíkszereda adott otthont.

Az Erőss Zsolt Arénában letudott elődöntők során elsőként az FK Székelyudvarhely kvalifikálta magát a fináléba, hogy fennállása első kupadöntőjére készülhessen az a Dévai Autobergamo ellen, amely hatalmas meglepetésre 4–3-ra verte a toronymagas esélyesnek kikiáltott Csíkszeredai Imperial Wetet.

Az udvarhelyi és a dévai alakulat a romániai teremlabdarúgás első percétől kezdve, már 18 éve, meghatározza a Liga 1-et. Amolyan örökös rangadó minden egyes összecsapásuk. A múlt kötelez.

Az udvarhelyiek pedig az elmúlt 18 év során hiába nyertek három bajnoki címet, a Román Kupa még hiányzott. De nem ők indultak esélyesként, hiszen Jakab Zoltán alaposan át kellett szabja a keretet, ráadásul a 14 játékosból tíz 23 éven aluli. A Déva sem volt könnyű helyzetben, hiszen már az alapszakasz csíkszeredai meccseit úgy kezdte, hogy a beharangozott brazil légiósai nem érkeztek meg, míg a keretben volt 4 játékos, aki koronavírussal fertőződött meg. Továbbá legjobb játékosuk, Obada az elődöntőben piroslapot kapott, így nem léphetett pályára.

Az idei alapszakaszban a felek már találkoztak, és akkor a Hunyad megyeiek hatalmas csatában egygólos győzelmet arattak. Most viszont labdába sem tudtak rúgni!

Az FK lehengerlő játékkal rukkolt elő! Igaz, a félidő első felében oda-vissza játék zajlott, és a két kapusról – Gălățeanu és Iancu – szólt a meccs. A félidő második felére ráfordulva kezdett kidomborodni az udvarhelyiek fölénye. Kedei kezdte a gólgyártást, és hiába a dévai időkérés, Gálfi hamar megduplázta a gólok számát. A hajrában pedig Balázsi is betalált. Ekkor a dévaiak áttértek a vészkapus taktikára, de ezt Bálint büntette.

A második félidőt is vészkapussal indította a Déva, de nem talált fogást az udvarhelyieken. A 24. percben már 6–0 volt. A 29. percben két gól is rúgtak a vendégek Plugaru és Szőcs révén, de ez csak kozmetikázás volt: Bálint és Kedei góljaival megint hat volt közte.

A hajrában már mindkét fél a tiszta focira törekedett. Barátságos hangulatban, egymás utáni gólokban zárult a döntő, amelyet 10–5 arányban nyert az FK, elhódítva első Román Kupa serlegét.

Román Kupa, döntő

FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 10–5 (4–0)

Gólszerzők: Kedei Barna (11., 23., 24., 31.), Gálfi Artúr (12., 35.), Balázsi Attila (17.), Bálint Andor (20., 30., 37.), illetve Marian Plugaru (29.). Szőcs László (29., 36.), Andrei Grosu (34.), Denis Boldor (36.).

Az FK felállítása: Gălățeanu – Kedei, Szécsi, Balázsi, Bálint. Csereként pályára lépett: Kerestély, Gálfi, Balázs, Miklós, Jakab.

A Déva felállítása: Iancu – Stoica, Szőcs, Plugaru, Grosu. Csereként pályára lépett: Boldor, Ion, Moț.

 


Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb