Székelykeresztúron maradt a serleg

66

Megvédte címét a megyei teremlabdarúgó-bajnokságban a Székelykeresztúri Egyesülés a vasárnap tartott döntő tornán. A székelykeresztúri sportcsarnokban tartott tornán hat csapat vett részt.

Székelykeresztúr adott otthont vasárnap a megyei teremlabdarúgó-bajnokság döntő tornájának, amelyen a Csík, Gyergyó és Udvarhely körzet győztese és második helyezettje vett részt. A csapatokat két hármas csoportba sorolták, mindkét trióból az első kettő jutott a kieséses körbe. A házigazdák otthon tartották a kupát. A tornát – akárcsak a pontvadászatot – a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület szervezte.

Megvédte megyei teremlabdarúgó bajnoki címét a Székelykeresztúri Egyesülés

Székelykeresztúr adott otthont vasárnap a megyei teremlabdarúgó-bajnokság döntő tornájának, amelyen a Csík, Gyergyó és Udvarhely körzet győztese és második helyezettje vett részt. A csapatokat két hármas csoportba sorolták, mindkét trióból az első kettő jutott a kieséses körbe. A házigazdák otthon tartották a kupát. A tornát – akárcsak a pontvadászatot – a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület szervezte.
Az A csoportban a házigazda Székelykeresztúri Egyesülés mellett a Csíkszentgyörgyi Fiság és a Gyergyószentmiklósi Inter II., míg a B csoportban a Gyergyószárhegyi Bástya, a Székelyudvarhelyi UH SE és Madéfalva csapata küzdött a továbbjutásért. A csoportmérkőzések során két-két találkozó szoros eredménnyel zárult, viszont az elődöntőkben az esélyesebb csapatok nagyarányú sikereket arattak.
A tornát a házigazda Egyesülés nyerte, amely hazai pályán védte meg bajnoki címét. Érdekesség, hogy a székelykeresztúriak a csoportküzdelmek során is szoros meccset játszottak az Inter II-vel, míg a döntőben a találkozó döntetlennel zárult, végül szétlövés döntötte el a bajnoki cím sorsát.

Eredmények
A csoport: Székelykeresztúri Egyesülés – Csíkszentgyörgyi Fiság 4–1, Gyergyószentmiklósi Inter II.– Fiság 7–5, Egyesülés – Inter II. 5–4.
B csoport: Gyergyószárhegyi Bástya – Székelyudvarhelyi UH SE 4–2, Madéfalva – UH SE 6–1, Bástya – Madéfalva 0–2.
Elődöntők: Egyesülés – Bástya 6–3, Madéfalva – Inter II. 3–8.
Helyosztók: 5-6. helyért: Fiság – UH SE 12–1; a 3. helyért Bástya – Madéfalva 7–1; döntő: Egyesülés – Inter II. 1–1, szétlövéssel 3–2.

Kényszerszünet továbbra is
Noha a tervek szerint március közepén kezdték volna el a csapatok a körzeti labdarúgó-bajnokságok tavaszi idényét, az időjárási körülmények miatt kétszer is halasztottak fordulókat. Több csapat is jelezte az elmúlt időszakban a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület felé, hogy a nagy hó hirtelen olvadása miatt sártengerré változott pályájuk, amely egyelőre játékra nem alkalmas, az egyesület vezetői bíztak abban, hogy a tervezetthez képest legtöbb egy héttel kell elnapolni a tavaszi kezdést.
Ám ez nem így történt, hiszen az elmúlt hét közepén az időjárási jelentések újabb esőről, havazásról és fagyhullámról adtak előrejelzést, ami be is következett, így a halasztást újabb halasztás követte. Kecseti Pál, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület titkára lapunkkal közölte, az elmúlt hétvégére tervezett tavaszi rajtot újabb két héttel halasztották el, így a tervek szerint a Csík körzetiben március 31-én rendezik az év első két meccsét, a 16. fordulóból a Csíkszentgyörgyi Fiság – Szépvízi MÜ és a Csíkszentdomokosi Garados – Csíkkozmási Komisz találkozókat, a forduló további öt mérkőzését április 7-én és 8-án játsszák le.
Az Udvarhely körzeti bajnokság három csoportjában a hétvégére, szombatra és vasárnapra vannak kiírva az első mérkőzések.
A rossz minőségű pálya miatt Balánbánya már a második hazai mérkőzését halasztotta el a megyei bajnokságban, így a 17. fordulóban – akárcsak az előzőben – újra csak két talál­kozót rendeztek. Eredmények: Maroshévízi Pro Maros – Ho­moródalmási Homoród 9–1, VSK Gyergyószentmiklós – Szé­kelyudvarhelyi Roseal 0–3. A 18. fordulóban szombaton a homoródalmásiak Szentegyházán fogadják a Balánbányai Bányászt 13 órától, a Székelykeresztúri Egyesülés – Pro Maros mérkőzés 16 órakor kezdődik, míg vasárnap 11 órától a Gyergyószárhegyi Bástya – VSK Gyergyószentmiklós találkozót játsszák.

Súlyos vereségek
Mindkét Hargita megyei csapat vereséggel zárta a hazai teremlabdarúgó 2. Liga 17. fordulóját. A Gyergyóremetei Kereszthegy a Suceava megyei Vicovon szoros, de gólzáporos mérkőzésen kapott ki, míg a Gyergyószentmiklósi Inter az éllovas pályáját hagyta el súlyos vereséggel.
Eredmények: Bucovina Vicov – Gyergyóremetei Kereszthegy 10–8, Kolozsvári CFF Clujana – Inter Gyergyó 10–2. A 18. fordulóban az Inter szombat este 6 órától a Bucovina csapatát fogadja a gyergyószárhegyi sportcsarnokban, míg a Kereszthegy – Pro Tineret Segesvár találkozót elnapolták, a tervek szerint a gyergyóremeteiek legközelebb április 15-én – a 19. fordulóban – Brassóban a Coltea ellen lépnek pályára. A gyergyóiak 17 ponttal a nyolcadik, míg a remeteiek 8 ponttal az utolsó előtti, 11. helyen állnak a másodosztályban.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe március 21-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek