Székelykeresztúriak nyerték a csapatversenyt

Világkupa- és ob-futam Rugonfalván

320

Nemzetközi repülőmodell-versenyt tartottak az elmúlt hétvégén Rugonfalván. Noha az időjárás nem volt a legmegfelelőbb a versenyzéshez, késéssel ugyan, de megtartották a kiírás szerinti tizenhárom számot. Csapatban a székelykeresztúriak bizonyultak a legjobbnak.

A kedvezőtlen időjárás ellenére minden versenyszámot megtartottak a rugonfalvi repülőmodell-versenyen fotó: székelysport / facebook

Első alkalommal adott otthont Rugonfalva nemzetközi repülőmodellező versenynek, amelyet a székelykeresztúri Szitakötő Egyesület és Cimbora Gyermekek Klubja szervezett. Az F3K Hargita nevet viselő viadal egyben világkupa- és országos bajnoki futam is volt, a versenyre tíz sportoló nevezett be, Bakóból, Brassóból, Budapestről, Bukarestből, Pitești-ről és Székelykeresztúrról. A rossz időjárási körülmények miatt két óra késéssel kezdődött a röptetés, ám ennek ellenére mind a tizenhárom versenyprogramot befejezték a résztvevők. A versenyt az ifjúsági világbajnokságra készülő székelykeresztúri Kiss Tamara nyitotta meg.
A világkupa-forduló első helyén a budapesti Fejes Barnabás végzett a bukaresti Istrate Alin Ionuț előtt, míg a dobogó harmadik fokára a székelykeresztúri Sándor-Zsigmond Dénes állhatott fel, aki az országos bajnokságban szintén a harmadik helyet szerezte meg.
Csapatban nagyon szoros volt a verseny, de az első helyet végül sikerült a székelykeresztúri Sándor-Dénes Zsigmond, Zsidó Ferenc, Péter László triónak megszereznie.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.