Székelyföldre jön a Lantos-módszer

Nincs rossz tanuló, csak rosszul tanuló

245

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) friss híreit egy villám-sajtótájékoztatón osztotta meg Szabó Attila kommunikációs és tanulmányi osztályvezető. Meghívásukra jövő héten a térségben tart előadásokat Lantos Mihály tanulásmódszertan-szakértő, egyetemi oktató. Eközben zajlik az online jelentkezés az ősszel induló szakokra, és az Udvarhely Napokon is bemutatja kínálatát az egyetemi központ.

Többpilléres tevékenység a SZÉK-en. Nem kell messze utazni a tudásért

A Lépéselőny címet viseli a Magyarországi Lantos Mihály tanfolyama és módszere, amelynek lényege az, hogy a diákok olyan stratégiát sajátíthatnak el, melynek segítségével megtanulhatnak hatékonyan, rövidebb idő alatt, több élménnyel tanulni, a végeredmény pedig a maradandó tudás lesz. A SZÉK meghívására Székely­ud­var­helyen, Csíkszeredában, Gyer­gyó­szentmiklóson
és Sep­si­szent­györgyön is előadást tart jövő héten Lantos, amely egyfajta díjmentes kóstoló komplex tanulási stratégiájából, és amelyre szülőket, gyerekeket, pedagógusokat várnak. Szabó Attila azt is előrevetítette, hogy a magyarországi szakember ősszel visszatér a SZÉK-re, akkor tréningeket tart majd a hallgatóknak. Az udvarhelyi előadás a Stúdió moziban lesz május 22-én 18.00 órától.

Színház a gazdasági egyetemen
Szabó Attila beszélt az idén 5 éves egyetemi színházukról is. A SGR Projekt már két bemutatón is túl van, több fesztiválon (Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó, sepsiszentgyörgyi, debreceni, veszprémi fesztiválok) sikeresen szerepelt, a legújabb, a harmadik előadásukat hamarosan Székelyudvarhelyen is bemutatják. A Balogh Bálint által vezetett egyetemi színház A Kisherceg visszatér – az utolsó felvonás egy felvonásban című darabját június 6-án 20.00 órától láthatja majd a nagyérdemű a Siculus Ifjúsági Házban.

Jelenlét az Udvarhely Napokon
Az egyetemi központ programjaival bárki megismerkedhet, hiszen saját sátorral lesznek jelen az Udvarhely Napokon, június 1–2. között. Szabó Attila izgalmas játékokat, teszteket ígér, miközben bemutatják a ProMAG felnőttképzéseket, a VitaMAG készségfejlesztő képzéseket, amelyek általános iskolásoknak szólnak, az érettségi felkészítőket, a LangSPOT nyelviskola- és nyelvvizsgaközpontot is. Sőt, itt is szerepet kap a SGR Projekt, az egyetemi színház hulladék-installációját vasárnap 11.00 órától lehet megtekinteni. Szabó Attila még elmondta, hogy a harmadéves vidékfejlesztési agrármérnök hallgatók jelenleg Keszthelyen tartózkodnak, ahová minden évben meghívást kap a SZÉK, hogy részt vegyen a Pannon Egyetem Georgikon karának (a SZÉK egyik partnere) Sárgulás Ünnepsége elnevezésű, Magyarország egyik legpatinásabbnak, leglátványosabbnak mondott ballagási rendezvényén. A kiutazásnak ugyanakkor tanulmányút jellege is van – biztosított a kommunikációs és tanulmányi osztályvezető.

Továbbtanulási kínálat
Megtudtuk még a tegnap délelőtt tartott sajtótájékoztatón, hogy az Óbudai Egyetem által Udvarhelyen indított könnyűipari mérnök szak mind a 24 hallgatója sikeresen záróvizsgázott, a többi szak hallgatói júniusban tesznek pontot alapképzésük végére. Jövőre három szak indul a SZÉK-en, amely – mint közismert – levelezői, hétvégi oktatást kínál a székelyföldi fiataloknak. Jelentkezni online is lehet, a döntést megelőzően szívesen tájékoztatják a szakok mibenlétéről az érdeklődőket, de honlapjukon (www.szek.ro) is részletes információkat lehet találni.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek