Székelyföldiek alapították a romániai teremhoki ligát

54

Három székelyudvarhelyi, egy marosvásárhelyi és egy sepsiszentgyörgyi csapat részvételével kezdődnek el holnap a Romániai Floorball Liga küzdelmei. Egy svájci egyesület koordinálása alatt alapított liga egyelőre félhivatalos bajnokság lesz – áll a liga közösségi oldalán.

Svájci segítséggel székelyud­var­helyi, marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi csapatok alapították meg a Romániai Floorball Ligát, amely az ország úgynevezett félhivatalos bajnokságát rendezi majd meg. Az első teremtornának holnap Székelyudvarhely ad otthont.
Noha létezik szövetsége a sportágnak, mi több, a Román Floorball Szövetséget Csíkszeredában jegyezték be még 2008-ban, székhelyeként pedig a Gál Sándor utca van megjelölve, 2009-től azonban nincs aktivitása a szervezetnek. Pedig 2008-ban még a Nemzetközi Floorball Szövetség is felvette tagjai közé a hazai szakszövetséget.
A sportág Székelyudvarhelyen örvend nagy népszerűségnek, így nem csoda, ha a Küküllő parti városból indult a Romániai Floorball Liga megalapításának kezdeményezése. A közösségi oldalukon azt írják, többszöri egyeztetés után a svájci Floorball4all Egyesület koordinálásával a régió csapatai elhatározták, hogy megalapítják a Romániai Floorball Ligát és elindítják az országos – ahogyan a szervezők nevezik egyelőre „félhivatalos – bajnokságot.
A ligának öt csapat a tagja: Székelyudvarhelyről a Black 69, a Black 69 Floorballsuli és a Floorbulls, valamint a sepsiszentgyörgyi Pro Sepsi és a marosvásárhelyi Red Arrows vesz részt a pontvadászatban.
A szervezők tervei szerint négy tornát és egy döntő tornát szerveznek a bajnokság során. Az első tornának holnap a székelyudvarhelyi Rákóczi Center ad otthont, a má­sodikat március 3-án Jedden, a har­madikat április 7-én Sepsiszent­györ­gyön, a negyediket május 12-én szintén Székelyudvarhelyen tartják. Az utolsó, döntő tornának Jedd ad otthont május 26-án, ahol az első négy torna alapján a helyosztókat tartják. A négy forduló után kialakult rangsor alapján az utolsó három csapat egymás ellen játszik egy-egy mérkőzést, az első két csapat pedig egyik fél második győzelméig tartó párharcban dönti el a Romániai Floorball Liga bajnoki címét.

A műsor
Romániai Floorball Liga, első forduló (holnap, Rákóczi Center, Székelyudvarhely): Red Arrows – Black 69 Floorballsuli (10), Black 69 – Pro Sepsi (11), Floorbulls – Red Arrows (12), Black 69 Floorballsuli – Black 69 (13.30), Pro Sepsi – Floorbulls (14.30).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek