Székely rajzfilm premier születésnapra

68

A Rétyi Nyír mondájának rajzfilmes feldolgozásával kedveskedik a március 7-én született gyermekeknek a Székelyföldi Legendárium csapata.

A legenda egy kimerevített képkockája. Társaival együtt „ajándékba” adják
A legenda egy kimerevített képkockája. Társaival együtt „ajándékba” adják

Érdekes és eredeti ötlettel rukkolt elő a Legendárium „főkolomposa”, Fazakas Szabolcs. A Facebook közösségi portálon toborozza „titkos” rajzfilmnézésre azokat a székelyud­var­helyi és környékbeli gyerkőcöket, akik hétfőn, március 7-én ünneplik születésnapjukat.
A nap ünnepeltjeit a Székelyföldi Legendárium székhelyén premierrel tisztelik meg, ők láthatják elsőként az éppen aznap befejezett 3D-s rajzfilmet. A csupán 5 perces kisfilmben a Fergettyű vára, az Óriáspince-tető és a címadó Rétyi Nyír mondáját egy történetté gyúrva tálalják.
– A rajzfilm tulajdonképpen a frissen toborzott rajzfilmes csapat második „vizsgamunkája” – magyarázta Fazakas, és azt is elújságolta, hogy a következő kisfilmen, a Csíksomlyó és a gyergyói füvesasszony mesés történetének animálásán már javában dolgozik a stáb. A Nemzeti Magyar Média Mecenatúra, a Császár Hotel, a Csipkebogyó Gyógyszertár és a Harmopan Rt. támogatásával készült kisfilmeket angol nyelvre is lefordítják, illetve a magyarországi tévécsatornák is levetítik.
A hétfői zárt körű, szülinapos mozizásra előzetesen az info@legendarium.ro e-mail címen vagy a Legendárium Facebook-oldalán kell bejelentkezni. A vetítés időpontja még nincs kőbe vésve, a nap folyamán, 11 és 17 óra között mindenkit szívesen lát a Legendárium csapata.
Ajándék rajzfilmnek nem nézik az árát, a belépés ingyenes.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek