2021, január 19, kedd.

Székely gőzös: elnapolt újraindulás

Az elképzelések szerint július hetedikén újra befutott volna az udvarhelyi állomásra a székely gőzös, ám az utolsó pillanatban mégis füstbe ment a terv.
vonat [dropcap]M[/dropcap]eglepetésre készültek térségünk parlamenti képviselői, Antal István és Moldován József: a politikusok az utolsó pillanatban akarták bejelenteni a sajtó képviselőinek, hogy július hetedikén, kedden délben újra befut a vonat a székelyudvarhelyi állomásra.
Az elképzelések szerint a két honatyán kívül az állami vasúttársaság illetékesei, valamint a szállításért felelős államtitkár a vonaton érkezett volna Udvarhelyre, ahol a nagyállomáson sajtótájékoztatón számoltak volna be az elmúlt hónapok kálváriájáról.
– Minden terv szerint haladt, a székely gőzös a Nagyszeben–Segesvár–Héjjasfalva–Székelyudvarhely útvonalon haladt volna, a járat szerepelt a CFR menetrendjében is. Hétfőn este azonban arról értesített Szentes József, a CFR személyszállításért felelős vezérigazgatója, hogy újabb gondok adódtak, a román vasúttársaság nem tudta teljes egészében adminisztrálásába venni a szárnyvasutat, s ez valószínűleg csak július huszadika után történik majd meg – nyilatkozta Antal István.
A képviselő azt mondja, rettentően bosszantja a dolog, mert március óta tárgyal az újraindítás ügyében az illetékesekkel, s végre úgy tűnt, kézzelfogható eredmény születik.
– Elmaradt a meglepetés… Tény és való, komoly gondok vannak helyenként a szárnyvasúttal.
A CFR brassói kirendeltsége nem vette át teljes egészében az infrastruktúrát, s közben olyan kifogásokat keres, hogy Udvarhelyi Polgármesteri Hivatala nem írt alá velük egyezséget, miszerint nem használt síneket szednének fel a városban. Ez szerintem csak ürügy az újraindítás elnapolására. A járat újraindul, ebben biztos vagyok, de időpontokba ezek után nem bocsátkoznék… – jelentette ki Antal.

Jakab Árpád

Kapcsolódó cikkek:

14,317RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb