csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Szeben megye bajnokát fogadják

Hargita megye bajnoka, a Gyer­gyószentmiklósi VSK hazai pályán kezdi meg a labdarúgó harmadik ligáért rendezendő párharcot, amely során Sze­ben megye győztesét, a Sel­len­berki Vii­to­rult fogadják. Gyer­gyó­szent­mik­ló­si focicsapat legutóbb 2001-ben volt érdekelt a harmadik ligában.

Ezúttal Szeben megye bajnoka ellen kell bizonyítani

Utcahosszal, magabiztosan nyert meg mindent Hargita megyében a Gyer­gyó­szentmiklósi VSK, és ennek fényében erőtől duzzadva várhatja a labdarúgó harmadik ligáért kiírt osztályozó mérkőzést. A VSK-nak gyakorlatilag nem volt ellenfele a megyei bajnokságban. A Keleti csoport alapszakasza során ugyan még három vereséget elkönyvelt, ám a rájátszásra, majd a megyei döntőre már nem akadt ellenfele. A megyei nagydöntőben a Nyugati csoport győztesét, Nagygalambfalvát is mind az odavágón, mind a visszavágón sikerült legyőzniük, hogy majd a Románia-kupa megyei szakaszát is behúzzák. Utóbbit már a címvédő Székelykeresztúri Egyesülés ellen.
Az ellenfél, a Sellenberki Vii­torul sem panaszkodhat, hiszen úgy nyerték meg a Szeben megyei bajnokságot, hogy 26 meccs alatt 24 győzelmet és két döntetlent értek el, hogy a Románia-kupában nagyon simán jussanak a fináléba. Itt Nagydisznód ellen játszanak majd.

Közel két évtizedes álom
Gyergyószentmiklósi labdarúgócsapat legelső alkalommal még 1969-ban ért el a harmadik ligáig, hogy rá 10 esztendőre, 1979-ben, csúcsra érjenek és feljussanak a második ligába. Jelen pillanatban viszont újjáépítési folyamat zajlik Gyergyószentmiklóson, hiszen pár éve fiatalítás történt, megerősítve tapasztaltabb játékosokkal, akik ezúttal már harmadik ligás tagságért fognak játszani. Gyer­gyói csapat legutóbb 2001-ben volt harmadik ligában.
Ezt érnék el megint. A párharc odavágóját Gyergyó­szentmiklóson rendezik szombaton 18 órától. További jó hír a csapat háza tájáról, hogy Ilyés Róbert is vállalta a játékot, bár korábban úgy volt, hogy nem tud majd pályára lépni.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb