Szcsasztlivij marad Csíkszeredában

Vezéregyénisége a Sportklubnak

106

A soron következő bajnoki évadban is a kék-fehér mezt ölti magára az NHL-t és a KHL-t megjárt orosz Pjotr Szcsasztlivij, aki meghosszabbította szerződését a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatával. Az orosz válogatott korábbi kapitánya a legutóbbi szezonban húzóembere volt a csíki gádának.

Nagy húzás a Sportklubtól: Szcsasztlivij marad Csíkszeredában Fotó: Pál Zoltán

Közönségkedvenc volt a legutóbbi idényben Csíkszeredában, a szurkolók a 2018/2019-es szezonban is élvezhetik játékát, hiszen a Sportklub jégkorongcsapatánál marad Pjotr Szcsasztlivij. A 24-es mezben játszó orosz légiós tegnap hosszabbította meg szerződését a csíki alakulattal, amellyel mind az Erste Ligában, mind a román bajnokságban bőven meccs/pont átlagot hozott.
„Nagyszerű hírt kell bejelentsünk a mai napon, hiszen meg­hosszabbította szerződését a Csík­szeredai Sportklubbal a tavalyi idény legjobb játékosa, Pjotr Szcsasztlivij. A kitűnő orosz csatárt különösképpen nem kell bemutatni senkinek, hiszen az NHL-ben, a KHL-ben vagy épp az orosz válogatott csapatkapitányaként letette már névjegyét. Ezt pedig viszontláthattuk a tavalyi idényben, ahol kimagasló tudásával hozzájárult ahhoz, hogy csapatunk elérjen az Erste Liga harmadik helyéig – egyben a liga legjobb csatárának kijáró díjat is bezsebelhette –, míg a honi bajnokságban mindent megnyerve vezéregyénisége legyen a csapatnak. Ugyanezen nemes feladatok várnak rá újfent az előttünk álló szezonban is. A legutóbbi idényben remek és egyben példamutató játékával közönségkedvenccé is váló játékos szeptember elején fog csatlakozni a kerethez, de addig sem tétlenkedik, hiszen egyénileg készül” – áll a Sportklub közleményében.
A román jégkorongbajnokság kezdési időpontjáról még nincs pontos információ, csak annyit lehet tudni, hogy korábban elkezdődik, mint az Erste Liga. A nemzetközi bajnokságról sincs semmi konkrétum, viszont egy, a Schiller-Vasas HC legutóbbi közleményéből kiderült, hogy a fővárosi alakulat szeptember 14-én a Sportklub, majd 16-án a Gyergyói HK vendégeként kezdi meg a rajtot. A bajnokságot szervező Magyar Jégkorong Szövetségtől viszont eddig nem érkezett semmilyen tájékoztatás a menetrenddel, illetve a lebonyolítással kapcsolatban.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.