Száz családnak lesz szebb a húsvétja

49

Csíkszeredában és Gyergyó­szent­miklóson egyaránt bőséges mennyiségű adomány gyűlt össze a húsvéti jótékonysági élelmiszregyűjtés alkalmával. Mintegy száz család ünnepét teszik ünnepélyesebbé.

Egymás kezébe adták a kilincset a segíteni vágyók a csíkszeredai Juventutti Alapítvány gyűjtésére. Az adományozás lezárása után 90 csomag cukor, közel 80 csomag liszt, 200 darab konzerv, 120 csomag laska, 68 liter olaj, 40 csomag puliszkaliszt, 100 csomag rizs, emellett több mint 200 csomag egyéb felajánlás érkezett, amelyek többsége csokoládé volt. További 175 lej adomány is érkezett. A tervek szerint 30-40 rászoruló családhoz jutnak el húsvéti ajándékcsoma­gok Csíkszeredában és környékén – tudtuk meg Balázs Brigitta karitatív koordinátortól.
Az adakozó kedvű gyergyó­szent­miklósiaknak köszönhetően ugyanakkor több mint hatvan rászoruló család kaphat élelmiszercsomagot. A polgármesteri hivatal szociális osztálya az adventi élelmiszergyűjtés mintájára húsvét előtt is meghirdette a jótékonysági akciót, s bár csak néhány nap állt rendelkezésre az adakozásra, sokan döntöttek úgy, hogy segítenek azokon, akik nehezebb körülmények között élnek. Fórika Krisztina, a városháza szóvivője elmondta, az összesítés és csomagok kiosztása ma kezdődik el. Megjegyezte, a városlakók szívesen adakoznak, főként ünnepek előtt. Ha nincs szervezett gyűjtés, akkor is vannak olyanok, akik tartós élelmiszereket visznek a szociális osztályra, hogy eljuttassák oda, ahol szükség van arra.

HN-összefoglaló

A cikk a Hargita Népe március 26-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek