Szavazhatunk az év praxisára

54

Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázaton idén május 10-ig lehet jelölni a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosokat. A pályázat meghirdetője a magyarországi Emberi Erőforrá­sok Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága. Tavaly a madéfalvi dr. Kovács Rozália érdemelte ki a kitüntetést.

A tavalyi díjazottak

A betegek idén nyolcadik alkalommal küldhetik be történeteiket háziorvosukról az Év praxisa portál ajánlóoldalára (www.evpraxisa.hu/ajanl). A pályázat a közre, a betegre bízza annak eldöntését, hogy kiben hisz, kit tart a legjobbnak.
Az elmúlt hét esztendő alatt több mint 1400 magyarországi és határon túli háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette hálás betegei, településének polgármesteri hivatala, plébánosa, lelkésze, idősotthona, vagy éppen könyvtára elismerését a nemes versengésben. Közülük 140 praxis munkatársai vehették át Az év praxisa a Kárpát-medencében elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületében, legutóbb 2017 szeptemberében.
Az alapellátást végző gyógyítók felelőssége óriási, éppen ezért megkülönböztetett figyelmet érdemelnek, amit ez a pályázat biztosít is számukra, hiszen nem ismer határokat – írják a szervezők a szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményükben.
Az idei, eddig beküldött törté­netek között már van erdélyi is. Az ajánlók között a hálás páciensek mellett szerepel Pécs Megyei jogú Város Önkormányzata, de a magyarországi Házi- és Gyermekorvo­sok Egyesülete is.
Az ajánlások meggyőzően bizonyítják, hogy mennyi remek háziorvos és teljesítmény van a magyar és a határon túli egészségügyben – írja a közlemény –, s hogy a praxisok sokasága nemcsak szakmailag kiemelkedő, hanem emberileg is.
A legjobb történetek szereplői közül az Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár vezette tizenegy tagú zsűri választja majd ki azt a tíz magyarországi, illetve tíz határon túli háziorvost és csapatát, akikre május 20-tól június 2-ig az internetes portálon szavazhatnak a betegek.
A zsűri tagjai: Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános; Béres Klára, a Béres Gyógyszergyár kommunikációs igazgatója és a Béres Alapítvány elnöke; Tóth Róbert, az Egis kereskedelmi igazgatója; dr. Horváth Ildikó; dr. Farsang Csaba; dr. Kásler Miklós és dr. Rurik Imre professzorok; Debreceni Mihály, az MTVA felelős szerkesztője és Sztankó Péter, a Webbeteg ügyvezető igazgatója.
A díjátadón a nyertes háziorvosok az erkölcsi megbecsülésen túl értékes orvosdiagnosztikai eszközöket vehetnek át a pályázatot támogató cégek felajánlásainak köszönhetően. Egy-egy életmentő, vagy éppen hétköznapi történet megírásával és elküldésével május 10-ig ajánlhatják háziorvosukat Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is.

HN-információ

A cikk a Hargita Népe március 6-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek