Szavazásra készülve

40

Minden egyes szavazás előtt elgondolkodom: mit ígértek a politikusok négy éve a választási kampányukban, és utánanézek, ebből mit is valósítottak meg. Nos, ha legalább huszonöt százaléka az ígéreteknek beteljesült, akkor azt jelenti, jó ciklust zártak. De én örülnék, ha legalább tíz százalékra fel tudnák magukat tornászni.
Nyakunkon az európai parlamenti választás, így ezrével jönnek szembe velem a közösségi médiában a pártok, szövetségek, politikai alakulatok és egyéni jelöltek kampányhirdetései. Egyeseken jót nevetek, másokon pedig sajnálkozom, hogy hiszen csak ha ígéretből ilyen kevésre futja, akkor mi lesz a megvalósítással.
Európai pénzekből akar erdélyi autópályát építeni az érdekvédelmi szövetség, noha ők szerintem a Székelyföldre gondolnak amikor Erdélyt emlegetik. Szerintem ebből sem lesz semmi, de hadd ne legyen nekem igazam, legalább ezúttal.
Viszont egy dolgot nem értek, főleg ami a magyarok érdekvédelmi szövetségét illeti. Annyi politikai alkut kötöttek a román pártokkal, hogy megszámlálni sem tudom. Olyan törvényeket szavaztak meg, amiről ha a választók véleményét kikérték volna, biztosan az ellenkezőjére voksolt volna a nép. Biztosan vannak a hivatalosan kötött megállapodások mögött olyan alkuk is, amelyeket nem hoznak nyilvánosságra bizonyos okok miatt, de előbb-utóbb ezek úgyis kiderülnek. Én viszont csak egy alkura várok.
Van egy csávó, akinek hobbija a feljelentgetés. Nem tudom, ő ebből megél-e, de szerintem igen. A csávónak sok a szeme, mindent lát. De az is lehet, hogy ő a végrehajtó, ő is egy báb, egy „júzer”, azaz felhasználó, aki csak belépik a törvényszékre – mint én a közösségi oldalra minden reggel –, megteszi a feljelentést, aztán kilép. Reggel loginol, feljelentést benyújt, majd logoutol. A probléma az, hogy neki mindig valahogy nyerő szelvénye van, a feljelentett meg mindig vesztes. Ez utóbbi meg rengeteg magyar polgármester, hivatalnok. Jó lenne, ha az érdekvédelmi szervezet a kormánypártnak fontos törvénytervezet megszavazását csak akkor vállalná, ha a feljelentő fickónak a törvényszéki júzernevét törölnék. Na, ez lenne a komoly politikai alku.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek