Szászrégenben kezd az SZFC

Sorsoltak a harmadik ligában

49

A Román Labdarúgó Szövetség székházában kisorsolták a labdarúgó harmadik liga programját, amely szerint a Szé­kelyudvarhelyi FC a Szász­régeni Lendület otthonában kezdi meg az új idényt. Változás állt be a csoport összetételében.

Jövő hétvégén rajtol a harmadik liga Fotó: szfc.ro

Kisorsolták a labdarúgó harmadik liga programbeosztását, de gondban voltak az elmúlt napokban a Román Labdarúgó Szövetség vezetői. Az V-ös csoportból, épp amelybe a Székelyudvarhelyi FC-t is besorolták, a Marosvásárhelyi VSK visszalépett. Visszalépésének oka, hogy a VSK a helyi önkormányzattól nem kapta meg a megfelelő támogatást a klub költségvetését illetően. A 23 főt számláló testületben a fele plusz egy arány nem jött ki, hogy átmenjen a határozat.
A VSK vezetői pedig a csapatot visszaléptették. A szakszövetség viszont hamar pótolta őket, a tavaly kiesett Kudzsiri Metalurgistult visszafogadta az új kiírásba.
Amint azt korábbi lapszámunkban is közöltük, a Székelyudvarhelyi FC az ötös csoportba kapott besorolást, és tegnap az is kiderült, hogy augusztus 24-én idegenben a Szászrégeni Lendület otthonában kezdi meg a küzdelmeket. A Mészáros Alpár által irányított udvarhelyi csapat augusztus 31-én mutatkozik be hazai közönsége előtt, amikor az újonc Váradszentmártoni VSK-t fogadja.
Az odavágók sora november 30-án jár le, míg a tavaszi idényt március 7. és május 30. között rendezik. A csoportokból az első helyezettek jutnak fel a második ligába, míg az utolsó négy kiesik a negyedosztályba.
Az V-ös csoport összetétele: Alsógáldi ACS Industria, Gyulafehérvári AFC Unirea 1924, Sellenberki Viitorul, Nagyváradi Luceafărul, Váradszentmártoni SK, Zilahi SCM, Tordai Sticla Arieșul, Kolozsvári CFR II., Dési Unirea, Kolozsvári Sănătatea, Szászrégeni Lendület, Kudzsiri Metalurgistul, Besztercei ACS Unu Fotbal Club Gloria, Székelyudvarhelyi FC, Lénárdfalvi ACS Fotbal, Nagybányai Minaur.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek