Szárhegyi rohammunka

több projekt egyszerre

52

Egyszerre négy projekttel is dolgoznak Gyergyószárhegyen, ezekből hármat már egy hónapon belül lezárhatnak – tájékoztatta lapunkat Danguly Ervin polgármester. Egyes utcarészek javítása mellett aszfaltozás is lesz, közben takarítják a patakmedreket, hozzáláttak járdaprojekt kivitelezéséhez, a héten pedig az úgynevezett „nagy pályázat”, az új vízhálózat építésének munkálatait is elkezdték.

Fotó: Keresztes Zoltán

Danguly Ervin polgármester lapunk kérdésére kiemelte, az utcarészek tatarozása nem aszfaltozást jelent, hanem azoknak az utcáknak a felújítását, amelyekre idén nem kerül aszfaltréteg. Hozzátette, idén egy hat kilométeres szakaszt aszfaltoznak le a községben, és ezeket a részeket is igyekeznek teljes mértékben járhatóvá tenni.
Ezzel párhuzamosan a patakmedrek takarítása is zajlik, az ősszel elkezdett folyamat folytatását jelenti. Danguly megjegyezte, 2016 óta minden ősszel és tavasszal dolgoznak a patakmedrekkel, a munka eredménye pedig látszik, mivel a hóolvadást követően – noha idén nem volt olyan nagy mennyiségű, mint tavaly – a víz meg sem közelítette a meder felső szintjét.

A harmadik futó projekt a járdaépítésre vonatkozik, amely egész pontosan a gyergyóalfalvi eltérőtől, Gyergyószentmiklós irányába haladó, főút melletti járdaszakasz elkészítésének folytatását jelenti. Az említett három projekt mindegyikét saját költségvetéséből végzi az önkormányzat, mindezek mellett pedig a vízhálózattal kapcsolatos pályázat kivitelezéséhez is hozzáláttak.
Danguly elmondása szerint a község Gyergyószentmiklóstól kapja majd a vizet – láttamozták a fővezeték állapotát, ezt követi majd a vízház felújítása, illetve a szakaszok ellenőrzésének elkezdése. A vízhálózatra vonatkozó projekt – amelynek teljes befejezése várhatóan jövő májusra tehető – Szárhegyet, illetve Güdücöt is érinti, és azok az utcaszakaszok élveznek elsőbbséget, amelyek az aszfaltozási munkálatokban is érintettek.


A polgármester arra kéri a lakókat, hogy bármilyen rendellenességet észlelnek a munkálatok során, jelezzék a hivatalnak, ugyanakkor ötleteket, javaslatokat is szívesen fogadnak.
– Az egész falu egy építőtelephez hasonlít majd, amiről tudjuk, hogy nem a legkellemesebb, viszont a megértésüket és a türelmüket kérjük – fogalmazott.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek