Szárazon a hokisok

56

Huszonkét játékossal elkezdte a nyári felkészülést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. Ezen a héten átmozgató edzések vannak napirendi ponton, majd jövő héten teszteket adnak a fiúk, ami után csoportokra bontva folytatódik a felkészülés. A Vákár Lajos műjégpályán augusztus 1-jétől lesz jég.

Átmozgató tréningekkel elkezdte a nyári felkészülést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a soron következő idényre. Hétfőn egy laza szaladás, illetve foci szerepelt a programban, míg keddtől kezdve a Hargita utcában – a Csíki Sörgyárral szemben – levő Lakatos Róbert által üzemeltetett Falco Fitness terembe vonultak a fiúk CrossFit edzésekre.
Az első edzésekről Adorján Attila, Péter Róbert, Antal Zsombor (sérülés miatt), illetve a Brassói Coronától hazaigazolt János Imre hiányzott. A Csíkszeredai Sportklubbal végzi a nyári felkészülést Erőss Zoltán is, aki nemrégiben írt alá az NCAA III-ban – amerikai egyetemi liga – érdekelt University of Southern Mainehez. A nyári felkészülést Geréb István és Nagy Béla edzők mellett Sinka Szabolcs – veterán Európa-, illetve világbajnok cselgáncsozó –, illetve a Sportklub elnöke Hodos László fogja levezényelni.
A jelenlegi keretben található a Lillehammerban megrendezett ifjúsági olimpia ügyességi versenyének aranyérmese Cășăneanu Eduard is. Eduard a Csíkszeredai Sportiskola sportolója, aki a felkészülést a felnőttekkel végzi, és amennyiben az ISK is hozzájárul, akkor nevezhető lesz a felnőtt csapatban is.
– A héten még csak átmozgató edzések szerepelnek a programban. Jövő héten tesztidőszak lesz, és az eredmények függvényében a fiúk csoportokra lesznek osztva. A CrossFit-edzésekkel párhuzamosan a jégkorong-specifikus feladatok is sorra kerülnek. Elsődleges szempont az állóképesség, az erő, illetve a gyorsaság növelése lesz. A jeges felkészülésig ez lesz a program. Júliusban továbbá egy közel kéthetes magashegyi edzőtábor is szerepel a programban Piatra Arsán. A jégedzések augusztus elsejével kezdődnek, de a fizikai felkészülés ekkor is folytatódni fog – fogalmazott Hodos László a Sportklub elnöke.
A csapat menedzsere Póra Róbert megjegyezte, hogy két külföldi edző aspiráns van, akik közül a támogatókkal közösen hamarosan dönteni is fognak. Légiósok érkezése a jégedzések kezdetével várhatók, amikor többen próbajátékra fognak érkezni Csíkszeredába.

A keret
Kapusok: Adorján Attila, Onodi Ottó, Ruczuj Gellért.
Hátvédek: Gecse Hugó, Salló Alpár, Orbán Szilárd, Antal Előd, Papp Szabolcs, János Imre.
Csatárok: Molnár Zsombor, Antal Zsombor, Farkas Tamás, Sándor Zoltán, Moldován Ervin, Márton Rajmond, Bíró Tamás, Péter Róbert, Molnár Zoltán, Rokaly Norbert, ifj. Geréb István, Antal Hunor, Cășăneanu Eduard.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.