Szárazabb időre vár a kivitelező

49

Sok bosszúságot okoz a gyer­gyó­szentmiklósi Arany János, Fogarasy Mihály és Cloşca utcák jelenlegi állapota az ott lakóknak: nehézkes a közlekedés, nagy a sár, a sok eső miatt felgyűlt a víz is. A három utca felújítása van folyamatban, dolgozni azonban nem tudnak, amíg ilyen csapadékos az időjárás.

Vizes, sáros az utca, de a felújítás folytatására még várni kell Fotó: Lázár Hajnal
Vizes, sáros az utca, de a felújítás folytatására még várni kell Fotó: Lázár Hajnal

Még 2015 őszén elkezdődött a teljes körű útfelújítás az Arany János, Fogarasy Mihály és Cloşca utcában. Kiépítették az esővíz-elvezető rendszert, egy réteg töltés is a helyére került, most következik a törtkőréteg és az útszegély lerakása, majd azután kezdhetik el a járda építését és kerülhet az úttestre az aszfaltréteg. A kivitelező azonban nem tudott haladni az elmúlt időszakban a nagy mennyiségű csapadék miatt.
„Minőségi útépítéshez a következő réteg elterítése előtt a már elterített és tömített ballasztnak ki kell száradnia 2-3%-os nedvességtartalomig. Amennyiben ennél több nedvességtartalomnál ráterítik a törtkövet, a két réteg nem ad megfelelően kemény útalapot, hanem egymással összevegyül, képlékeny marad az aszfaltozás után is, sőt akár az alatta lévő vezetékek is megsérülhetnek” – tájékoztatott az ügy kapcsán közleményben a városháza.
Hozzáteszik, a városvezetésnek tudomása van arról, hogy az érintett utcákban lakóknak sok bosszúságot okozott a kiadós esőzések következtében kialakult sár, a jelenlegi állapotot szeretnék minél hamarabb felszámolni, de ragaszkodnak a minőségi munkához, ezért a lakók további türelmét kérik. Néhány nap száraz időjárás után tudja folytatni a kivitelező a munkát.
A városban szárnyra kapott az a pletyka is, miszerint azért áll a munka, mert nincs elegendő pénze a befejezésre az önkormányzatnak. Ezt azonban cáfolta a városháza, leszögezik, a tanácstestület januárban jóváhagyta a szükséges összeget a költségvetésben. Az önkormányzat egyébként 2015-ben három évre szóló szerződés keretében bízta meg a közbeszerzésen legjobb ajánlatot adó, brassói székhelyű Fincodrum Rt.-t a kivitelezéssel. Az összességében 1148 méternyi út felújítását célzó munkálatok összértéke közel 2 millió 400 ezer lej. A kivitelezőnek 2017 decemberéig kell elvégeznie a munkát.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.