Szándékos gyújtogatás

Visszatérő probléma Gyergyóalfaluban

255

Az elmúlt napokban kétszer is riasztották az önkéntes tűzoltókat Gyergyóalfaluban, és mindkét esetben a Dombalja-dűlőben található tarló lángolt. Eleinte csak gyanakodtak a szándékos gyújtogatást illetően, most már azonban határozottan jelentik ki annak tényét.

Leégett a tarló. Rossz emlékeket idéz Fotó: Alfalu TV

Két alkalommal is tarlótüzet oltottak a Dombalja-dűlőben a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltók, és a lángokat ugyan sikerült megfékezniük, a szándékos gyújtogatás ténye azonban folyamatosan nyugtalanítja a helyieket. Gyergyóalfalu alpolgármestere, Bege László lapunk megkeresésére azt mondta, egyértelmű, hogy szándékos gyújtogatásról beszélünk, ugyanis nyilvánvaló, hogy nagyjából 50 méterenként gyújtották meg a tarlót.

Néhány évvel ezelőtt, szintén a Dombalja-dűlőben füstölgő tarló okozott gondot az alfalviaknak és a borzontiaknak – akkor majdnem a teljes őszi időszakban szembe kellett nézniük a problémával, ami egyrészt egészségügyi gondokat okozott, másrészt a füst és a köd elegye igencsak megnehezítette a látási viszonyokat.

Az alpolgármester emlékeztetett: a tarlóégetésért kiszabható legenyhébb büntetés is 3000 lejre rúg, ugyanakkor az APIA-tá­mo­gatást is megvonhatják azoktól a gazdáktól, akiknek a területén tarlóégetést tapasztalnak. Bege megjegyezte, egyelőre csak találgatni lehet a gyújtogatók kilétét illetően, éppen ezért az önkormányzat és az önkéntes tűzoltóság arra kéri a lakókat, hogy ha észlelnek valami célravezetőt, jelezzék az illetékes hatóságok felé.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek