Számos kérdésben döntést hoztak

Tanácsülés Gyergyószentmiklóson

47

Soros havi ülését tartotta szerda délután a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselő-testülete, ahol az utcák telekkönyvezésétől kezdve a bírósági ügyeken át az iskolahálózatig számos kérdésben döntést hoztak.

Szavaznak a városatyák. Nekilendültek az esztendőnek Fotó: Kertész László

A korábbi, Monturist Kft. bírósági ügyével kapcsolatos határozattervezetet illetően pozitív döntést hozott a testület, amely arra irányult, hogy a fellebbviteli tárgyalásra is azt az ügyvédet bízzák meg, akinek az alapfokú döntésnél pozitív eredményt hozott a munkája.
Jóváhagyták a 2019-re vonatkozó közmunkaprogramot és közhasznú munkatervet, amely az előterjesztés értelmében azt a célt szolgálja, hogy a közhasznú munkavégzésre köteles személyek a megadott időkereten belül végezzék el feladataikat.
Az elmúlt év végén fogadott el a testület egy olyan határozatot, amellyel időszakos megbízást adtak a vízszolgáltató igazgatójának, Lu­kács Lászlónak. Mint elhangzott, a kinevezés arra vonatkozott, hogy az említett személy hat hónapig az újonnan létrehozott, azonban még nem működő vízszolgáltatónál, a Gyervíznél is ügyvezetői szerepkört tölthet be. Az ülésen Sikó Gyula tanácsost bízták meg, hogy az új szolgáltató közgyűlésén képviselje az önkormányzat ezen álláspontját.
– Természetesen, hamarabb is lejárhat a megbízás, hisz ahogy kinevezik az új igazgatót, automatikusan megszűnik Lukács László megbízása – részletezte Nagy Zoltán polgármester.
Mindezek mellett, egyes utcarészek ideiglenes telekkönyvezéséről is döntöttek, amelyet illetően Nagy megjegyezte: sok utcát sikerült rendezni tavaly tulajdonjogi szempontból, a most elfogadott határozattervezet pedig egy korábban elkezdett kataszteri munkálat folytatását jelenti.
A testület a 2019–2020-as tanévre vonatkozó iskolahálózat megszervezésére, azaz arra a rendszerre is rábólintott, amelyben a város tanintézményei működnek.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek