Számos helyszínen adakozhatunk

Karácsonyi JóPontok Csíkszeredában

45

Tartósélelmiszerek, valamint tisztító- és tisztálkodási szerek adományozására buzdít a csíkszere­dai Juventutti Alapítvány. A kará­csonyi jótékonysági akció keretében pénzadományokkal is lehet segíteni a rászoruló családokat, de az igazán adakozni vágyók „angyalkodhatnak” is az ünnep szellemében.

Fotó: Facebook

E hónap elején indult a csíkszeredai Juventutti Alapítvány Karácsonyi JóPont elnevezésű akciója. A kezdeményezés – amely már ismerős lehet olvasóink számára – a csíkszeredai és Csíkszereda környéki rászoruló családok támogatását célozza meg tartósélelmiszerből, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekből álló csomagok összeállításával.
Balázs Brigitta karitatív koordinátor lapunknak elmondta: állandó gyűjtőpontjaikat az ünnepekre hangolták, és a tervek szerint december 17-én ürítik ki az alapítvány logójával ellátott ládákat.
– Élelmiszer-adományok mellett pénzt is gyűjtünk. Sokakban felmerült a kérdés, hogy miért tesszük ezt. Igazából szeretnénk megkönnyíteni azoknak a dolgát, akiknek nincs idejük vásárolni, de adományozni szeretnének – fogalmazott Balázs Birigtta, kimeleve: 17 pénzadománygyűjtő Karácsonyi JóPontot helyeztek el a városban partnereik segítségével. A csomagokat még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló, sokgyermekes családoknak.
A gyűjtés mellett más jellegű karitatív akcióval is készült a Juventutti. Mint megtudtuk, baráti társaságok, munkaközösségek vagy családok jelentkezését várják, és buzdítanak arra, hogy csíkszeredai családok karácsonyi angyalaivá váljanak.
Az öltet szerint tíz rászoruló család gyermekének ünnepi kívánságát válthatják valóra a jótékonykodók. Az alapítvány honlapjára feltöltötték a gyermekek kézzel írt, angyalnak címzett leveleit. Az érdeklődők itt foglalhatják le a kívánságot, amelyet teljesíthetnek december 17-ig.
– Szeretnénk összefogni a közösségeket. Mindenképp érdemes kipróbálni ezt a névtelen adakozási formát – mutatott rá Balázs Brigitta.
További információkat a www.juventutti.ro oldalon, illetve a 0742–049038 és a 0784–400175 számon érhetők el.

Keresztes Bea

Itt jótékonykodhatunk

Tartósélelmiszer-adományokat várnak a Piac utcai Merkúr Áruházban, tisztító- és tisztálkodási szereket pedig a Hargita utcában, a Comcolor üzlet emeletén lehet adományozni. Pénzadománygyűjtő JóPontok minden csíkszeredai Harmopan üzletben megtalálhatók, továbbá adakozhatunk a Mixt Com S.R.L. üzleteiben (Szentlélek utca 41. és Jégpálya utca 45. szám), a Novák Cukrászdában (Petőfi utca 34. szám), a Bakó Cukrászdákban (Liviu Rebreanu utca 38. és Kossuth Lajos utca 11/13.), a Nagymama Cukrászdában (Szabadság tér 13. szám), a Mokka Cukrászdában (a Kauflandban, Nagyrét utca 16. szám), valamint a Juventutti Alapítványnál (Kőrösi Csoma Sándor utca 2. szám).

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek