Számlanyitás az új pályázóknak

Várhatóan januárban fizetik ki a támogatást

297

A héten zajlik a Szülőföldön ma­gyarul program keretében a számlanyitás azon szülők számára, akik tavaly első alkalommal pályáztak az oktatási-nevelési támogatásra.

Az újak következő hetekben kapják meg a támogatást. Még egy kis türelem

Januárban várható a támogatások átutalása a magyar kormány Szülőföldön magyarul programja keretében a tavaly első alkalommal pályázók számára – olvasható a program weboldalán.
A kifizetéseket végző OTP Bank Románia illetékesétől megtudtuk, mintegy 7000 új pályázó van, és számukra a héten történik meg az automatizált számlanyitás. Ezt követi majd a kártyák kiállítása és a pénz átutalása, a folyamat még néhány hetet felvesz.
A számlanyitásról közben elkezdik az értesítést is – közölte a bank alkalmazottja. Megtudtuk továbbá, hogy változtak Romániában a számlanyitási feltételek, és informatikai nehézségekbe ütköztek, ezért csúszott át az új pályázók támogatásának kifizetése erre az évre. A már aktív számlaszámmal rendelkező pályázók 95,09 százalékának átutalták a pénzt. Ez azt jelenti, hogy 135 971 magyarul tanuló gyermek számára megkapták a szülők a támogatást, és 853 magyarul tanuló egyetemi hallgató is felvehette már a pénzt.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek