Számítógépesgrafikus-képzés Székelyudvarhelyen: Miből lesz a logó?

41

Dizájnerként dolgozni vagy vállalkozni ma nem feltétlenül igényel szakképesítést, de a Kalot Egyesület és a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház mégis úgy gondolta, érdemes akkreditált képzést indítani Székelyud­varhelyen. A 150 órás gyakorlatorientált kurzus után az alaptudás mellett oklevelet is kaptak a résztvevők.

Február 22-én, szombaton vizsgával ért véget a csíkszeredai Kalot Egyesület és a székelyudvarhelyi Harghita Busi­ness Center közös, 150 órás számí­tó­gépesgrafikus-képzése: a 17 fős csapat 2019 októberében kezdte el a tanfolyamot, szombaton pedig 16-an tettek sikeres vizsgát.
– A résztvevők többsége úgy vágott bele a négy hónapos kalandba, hogy előtte csak hallott a Photoshop, Illustrator vagy InDesign programokról. Ehhez képest szombaton olyan arculati kézikönyveket mutattak be valós vagy kitalált vállalkozásokról, hogy csak ámultunk – számolt be a hétvégi vizsga után a projekt udvarhelyi vezetője. Berkeczi Zsolt hozzátette, mint minden inkubátorházas képzésnek, ennek is kitűnő hangulata volt, a résztvevők pedig nagyon sok mindent tanultak oktatóinktól, de egymástól is.
Azok a résztvevők, akik teljesítették a feltételeket, a tanfolyam végén akkreditált oklevelet kaptak.
– Tudjuk, hogy az oklevél nem minden. A munkáltatókat nem a papírok érdeklik, hanem hogy el tudd végezni az adott feladatot. Épp ezért nem a papírgyártáson van a lényeg, hanem a gyakorlati feladatokon – magyarázta a projekt vezetője.
A gyakorlatorientált tanfolyamot olyanok számára ajánlották, akik reklám, díszítő vagy nyomdai szakterületen akarják képezni magukat és az alkalmazott grafikusi munka meghatározó területein tudást szerezni. Az informatikai, programhasználati ismereteken túl a képzés kitért a művészeti alapok, a kivitelezés, a jogi és etikai szabályok ismertetésére is.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek