2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Számítógépeket adományozott az OTP Bank

Három Hargita megyei általános iskolának ajándékozott az OTP Bank Románia használt, de nagyon jó állapotban lévő számítógépeket, illetve nyomtatókat. A csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskola igazgatója tegnap délelőtt Szén Zoltántól, az OTP Bank regionális igazgatójától és Farkas László Hunortól, a bank csíkszeredai fiókjának vezetőjétől vehette át az adományt.otp

[dropcap]T[/dropcap]íz számítógépet és egy sornyomtatót adományozott az OTP Bank Románia a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskolának, a jó állapotban lévő gépeket nagy örömmel fogadta a tanintézmény vezetősége.
– Jelenleg tizennégy gépünk van az informatikateremben, ezeket viszont már több mint tíz éve koptatják a gyermekek, szerettük volna őket lecserélni. Az OTP Banknak köszönhetően ez most külső segítséggel megvalósul – nyilatkozta lapunknak Veress Anna Aranka. Az iskolaigazgató szerint a tanintézményben az általános számítógép-ismeretek mellett (Word, Excel, Powerpoint) a fiatalok információs és dokumentációs központként is használják az informatikalaborban elhelyezett számítógépeket.
– Az általános iskolában tanuló 258 fiatal hetente egyszer biztosan leül a gépek elé – tette hozzá az iskolaigazgató. Az OTP Bank Románia a Fáy András Alapítvány mintájára hozta létre az Alapítvány az Oktatásért című programot, ennek keretében az elmúlt időszakban a madéfalvi Zöld Péter Általános Iskolában és a kászonaltízi Dr. Lukács Mihály Általános Iskolában is 10-10 számítógépet, illetve 1-1 sornyomtatót osztott szét a pénzügyi intézmény. – Adományoztunk gépeket ezenkívül egy aradi általános iskolának, a nagyváradi Szent László Gimnáziumnak, illetve a rétyi Anton János Általános Iskolának – közölte lapunkkal az OTP Bank regionális igazgatója. Szén Zoltán hozzátette, a bank támogatásával több száz diák részesült pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási alapképzésben Csíkszeredán kívül Nagyváradon, Kolozsváron, Aradon, Temesváron, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön. – Magyar intézményként fontos számunkra, hogy támogassuk a romániai magyar oktatási intézményeket, úgy gondoljuk, hogy ezáltal az erdélyi fiatalok jövőjét is pozitívan befolyásolhatjuk – szögezte le Szén Zoltán.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb