Szalagvágás nélküli avató Gyergyóújfaluban

Szerényen ünnepeltek

45

Az új egészségházat az időseknek, a felújított kultúrházat a fiataloknak adták át a gyergyóújfalvi falunapokon tegnap. Az ünneplés felhajtás és hivatalos keretek nélkül, szerényen történt, annak ellenére, hogy fontos eredményeket tudhat magáénak a község.

Kultúrházavató. Az ifjúságnak szánták fotó: Boncina-Székely Szidónia

Önerőből épített egészségházat a gyergyóújfalvi önkormányzat: az elkészült épületet Sarlós Boldogasszony napján, a falu búcsús ünnepén adták át a közösségnek.
Az önkormányzati testület azt tűzte ki célul, hogy gazdaságilag erősíti meg a közösséget. Ennek az elgondolásnak az egészségház felépítése az első eredménye, de több saját beruházásunk kezdődött el.
– Az igény a közösség és a családorvos részéről is megfogalmazódott, miszerint kulturáltabb környezetre lenne szükség az orvosi ellátáshoz – mondta el Egyed József, Gyergyóújfalu polgármestere.
Az egészségház földszinti részén család- és szakorvosi rendelő, az emeleten pedig két orvosi lakás készült el, a beruházást egymillió lejből valósították meg.
A búcsús ünnepnapon a felújított művelődési otthon kulturális programokkal várta a falubelieket. A névadó Lázár István költő munkáiból Híres földön, Székelyföldön címmel erre az alkalomra adtak ki verseskötetet: az újfalvi gyökerekkel rendelkező költő írásait emlékműsor keretében ismerhették meg a jelenlévők. Az ugyancsak újfalvi származású Kovács Magdolna Lélektöltő című könyvét Bajna György újságíró mutatta be.
– A több mint százéves épületet jelképesen a fiataloknak adtuk át, reméljük, hogy használni fogják minél többször. Funkciója nem változik, arra szeretnénk használni, hogy az emberek lelkét gyémántszépségűre csiszolja – mondta el Egyed József polgármester.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek