Szaladás és közösségi túra a Szarkakőre: Lendületes újévkezdés Székelyudvarhelyen

28

Az új esztendő második napján több mint ötvenen vettek részt az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) udvarhelyszéki csoportja által szervezett hagyományos évnyitó túrán, és ugyancsak bő félszázan szaladtak egy jót tegnapelőtt. Mindkét csapat útja a város közelében emelkedő 886 méter magas Szarkakőre vezetett.

Csúcson a szaladók nagy csapata                                                                      Fotó: Feel Good Team / Facebook

Hétéves hagyománya van már a Gondűző Étterem & Szálloda és a Feel Good Sportegyesület újévköszöntő közösségi futásának, amely – ígérete szerint – lendületbe hozza a környékbeli mozogni vágyókat. Valóban, a futóprogram összehozza Székelyudvarhely és a környék településeinek futóit, idén is több mint ötvenen gyülekeztek a Gondűző Étteremnél január 4-én, szombaton délelőtt, innen indultak és ide is érkeztek vissza a szaladók. A meghirdetett táv 10-14 kilométer, a Mondó-hegyet vették először célba, akinek ez elég volt, az visszafordulhatott a városba.
Sokadik éve szervezi meg az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) az évnyitó túrát, amelyet „Borásó túrának” is neveznek. Ezúttal január 2-án délelőtt indultak útnak, a hagyományos útvonal minden évben a Szarkakőre vezet, ahol a résztvevők felkeresik az EKE-követ, majd az erdő szélén kiássák az azelőtti esztendőben eldugott bort. A fáradozás után tűz mellett forralt bor és nyárson sült szalonna volt az újévi menü, a túrán majdnem minden korosztály képviseltette magát.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek