Szaktermeket alakítottak ki

Felújították a régi iskolát

88

Felújították a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskolához tartozó régi épületet. A modern termekben egyelőre két osztály tanul, de hamarosan több diák is használhatja majd a szaktermeket.

Kívül-belül felújították az iskolához tartozó épületet Fotó: Lázár Hajnal

Gyergyóújfaluban az Elekes Vencel Általános Iskolához tartozó régi épület már megérett a javításra, az önkormányzat néhány éve úgy döntött, érdemes rendbe tenni, hiszen a község diákjai hasznát vehetik. Az épület mostanra elkészült, kívül-belül modernizálták.
– Valamikor egyházi épületként épült, s az egyház visszaigényelte, de még nem kapta vissza, úgy döntöttünk, érdemes felújíttatni, amíg közvagyonban van – mondta el Egyed József polgármester.
Az 1,1 millió lejes beruházást kormánytámogatással valósították meg. Az épületben jelenleg kémia-fizika, valamint technológia szaktermet és két osztálytermet rendeztek be, ezek felszerelését tudták beszerezni a pályázati támogatásból. A későbbiekben további szaktermeket rendeznek be, egy helyiség pedig könyvtárként működik majd, hiszen korábban is innen vehették ki a könyveket a diákok. Egy tágas díszterem is van, ahová a későbbiekben színpadot állítanak.
Az iskola pedagógusai azt mondták, az új termeknek köszönhetően kényelmesen és korszerű körülmények között tanulhatnak a diákok, s végre megfelelő díszterem is rendelkezésükre áll, amit eddig nagyon hiányoltak.
Gyergyóújfalu község általános iskolájához több mint ötszáz diák tartozik jelenleg, az újfalvi főépületben kétszázan tanulnak.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek