2021, január 18, hétfő.

Szakszerűen az éles helyzetekben

A munkaügyi minisztérium által is elismert hivatalos oklevelet szerzett 54 önkéntes tűzoltó, miután részt vett egy elméleti és gyakorlati képzésen. A sikeres záróvizsga után így már szakképzett tűzoltóknak számítanak, és elmondásuk szerint a megszerzett tudás sokat segíthet majd az éles helyzetekben.

Gyakorlati képzésre felsorakozott önkéntes tűzoltók. Életmentő tudás
Gyakorlati képzésre felsorakozott önkéntes tűzoltók. Életmentő tudás

A Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltó-alakulat, a Gyer­gyói-medencei Ön­kéntes Tűzoltók Egyesülete és az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetsége is egyaránt 18 személlyel vett részt a képzésen. A Gyergyói-medencei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének képviseletében Gyergyóditróból, Gyer­gyószárhegyről, Gyergyócso­ma­falváról, Gyergyóalfaluból, Gyer­gyó­újfaluból, Kilyénfalváról, Gyer­gyó­te­kerőpatakról és Vaslábról érkeztek tűzoltók, míg az erdélyi szövetségen belül számos további Har­gita megyei település önkéntes tűzoltója tanult és vizsgázott. A költség mindhárom esetben 9000 lej, amelyből 7200 lejt biztosított a megyei önkormányzat.
– Az elméleti rész többek között a tűzoltó viselkedésére, a szakszerű oltás folyamatára irányult, míg a gyakorlati képzésen a felszerelés ismeretére és használatára helyezték a hangsúlyt – tájékoztatta lapunkat Györffy Zsolt, a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűz­oltó-alakulat parancsnoka. A képzésen mindezek mellett a tűzoltási folyamat közbeni nonverbális kommunikációról szerezhettek információkat.
Baricz Róbert, a Gyergyói-me­dencei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke lapunknak úgy nyilatkozott: hasznosnak tartja a képzést.
– Mindig azon vagyunk, hogy bővítsük a felszerelésünket, azonban ez nem elég. Fontos, hogy szakképzett emberekkel dolgozzunk, akik magabiztosak éles helyzetekben – mutatott rá az egyesületi elnök.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb