Szakmaiságra építve dolgoznának

47

Az RMDSZ gyergyószent­miklósi szervezete Bajkó Lászlót indítja polgármesterjelöltként – jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón, ahol a szervezet képviselői meg is indokolták döntésüket. A jelöltlistával kapcsolatban elhangzott, április 10. után lehet konkrétumokról beszélni, Bajkó pedig többször is hangsúlyozta: szakmaiságra épülő tanácstestület kialakítása a cél.

Sajtótájékoztatón mutatták be a jelöltet. Támogatottság Fotó: Kertész László
Sajtótájékoztatón mutatták be a jelöltet. Támogatottság Fotó: Kertész László

Bajkó László legutóbb lapunknak azt mondta, a támogató aláírások függvényében dönt arról, hogy indul-e polgármesterjelöltként Gyergyószentmiklóson, vagy nem. A tegnapi sajtótájékoztatón rámutattak, két hét alatt összesen 3011 aláírás gyűlt össze, mondván, a lakosság is alátámasztotta azt az elhatározást, hogy a gyergyószentmiklósi szervezet Bajkó Lászlót támogassa.
Bányász Lehel, az RMDSZ gyergyószentmiklósi szervezetének elnöke kifejtette, a választmány úgy döntött, hogy nem tart előválasztást, hozzáfűzve: a jelöltek kérdése továbbra is nyitott. Mint mondta, április 10-ig kell lezárniuk a jelölési listát, ezt követően pedig be is jelentik azt. Bárki jelentkezhet önkormányzati képviselőnek, ehhez azonban először jelentkeznie kell az RMDSZ-tagságért, majd a választmány előtt meg kell indokolnia döntését.
Az alakuló listán a jelenlegi RMDSZ-es önkormányzati képviselők is rajta vannak, a szervezet képviselői azonban megjegyezték, nem biztos, hogy mindenki folytatná, mindez az április 5-én esedékes beszámoló alkalmával körvonalazódik majd.
– Közel négyéves önkormányzati képviselői munkája alatt Bajkó László egyszer sem dőlt hátra, hanem aktívan dolgozott, ami nehéz ellenzékből – indokolta a jelölt támogatásának döntését Bányász Lehel, a közelgő kampányidőszakkal kapcsolatban pedig megjegyezte: „nem lesz csinnadratta”, és a médiakampányt is igyekeznek nem túlzásba vinni.
– A gyeplő beesett a lovak közé Gyergyószentmiklóson – kezdte Bajkó László, mondván, ha a lakosság is úgy dönt majd – folytatva azt, ami jónak bizonyult –, új gondolatokkal, másképp kell elkezdeni a munkát.
A polgármesterjelölt többször is a szakmaiság fontosságát hangsúlyozta mondandójában, majd zárásként megjegyezte: a városvezetésből ki kell zárni a politikát, azaz ne frakciógyűlések legyenek, hanem közös munkával dolgozzon a testület.

[box type=”shadow” ]Mezei visszatérhet hivatalába?

A Hargita Megyei Törvényszék első fokú ítélete szerint visszatérhet hivatalába Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere, akinek az ellene folyó bűnvádi eljárás miatt tiltották meg 2015 februárjában hivatala gyakorlását. A döntés ellen a hivatalos közlés után 48 órán belül fellebbezhet az ügyészség.[/box]

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek