Szakmai díjat nyert a főszervező

A legrangosabb hazai elismerés a Csíki Jazznek

152

Az év mendzsere kategóriában elnyerte vasárnap az ország legrangosabb szakmai díját, a Muzza Díjat Szilágyi Nóra, a Csíki Jazz Fesztivál főszervezője. Az idén anyagi megfontolásokból szüneteltetett rendezvény ezzel a romániai dzsessz csúcsára jutott. Szilágyi Nóra elmondta: jövőtől vagy teljesen új irányba mozdulnak el, vagy még erősebb fesztivált szerveznek.

Magas színvonalat igazol az oklevél. Jó helyre került Fotó: Szilágyi Nóra / Facebook

Nemrég még arról számoltunk be, hogy a romániai dzsesszéletben a legmérvadóbbnak számító Muzza Alapítvány a Csíki Jazzt és főszervezőjét, Szilágyi Nórát díjra jelölte a 2018-as Év rendezvénye és menedzsere kartegóriában. Vasárnap lapzártánk után a bukaresti gáláról tudatta Szi­lágyi Nóra: a menedzserek kategóriájában elnyerte a Muzza Díjat, és barátnőjével, legrégebbi szervezőtársával, Fekete Bernadettával átvette az elismerést. „A díjátadón megszólaltunk magyarul (lehet, először fordult elő ezen a rendezvényen), és persze románul is. Megköszöntük, hogy odafigyeltek ránk ezen a rangos, szakmai megmérettetésen, Bukarestben. Elmeséltük, hogy a semmiből indultunk, barátokkal, szeretettel, és minifesztiválból nemzetközivé lettünk, de túl kevesen vagyunk már – mi ketten – ehhez a színvonalhoz” – írta a Facebookon a főszervező.
– Szinte lehetetlen lemenedzselni egy nemzetközi fesztivált úgy, hogy nincs biztosítva hozzá az anyagi keret. Szerintem ezért kaptuk mi ezt a díjat. Kerek költségvetéssel talán nem is annyira nehéz megszervezni akár az év dzsesszeseményét sem. Tíz éven át én a lehetetlennek tűnő küldetést választottam, az elkövetkezőkben viszont az utóbbit szeretném csinálni – nyilatkozta a Hargita Népének Szilágyi Nóra. – A díjat Alexandru Șipától, a Muzza Alapítvány elnökétől vettük át, aki sosem járt a rendezvényünkön, de a hazai zenészektől évek óta hallja, hogy micsoda fantasztikus fesztivál van itt, Csíkszeredában.
A kiemelkedő díjak a támogatások irányába is új kapukat nyitnak – ebben bízik a főszervező is. A legrangosabb szakmai elismerést birtokló eseményhez remélhetőleg az állami intézmények és a szponzorok is bőkezűbben „viszonyulnak” a jövőben, a világsztárokat is vendégül látó fesztivál költségei ugyanis magasak: egyrészt munkaerőre, másrészt a fellépési díjak biztosítására is szükség van, ez pedig nem kevés pénzbe kerül.
A főszervezőtől ugyanakkor megtudtuk: ez a díj sem teszi lehetővé, hogy idén megszervezze a Csíki Jazz Fesztivált.
– Valami egészen más lesz helyette idén: helyi jellegű, össz­művészeti fesztivál, ami egyelőre JAM néven fut. Sok embert fog érinteni, szerintem siker lesz, és nekünk is segít lezárni a tavaly elmaradt anyagi ügyeket. Ugyanakkor segít abban is, hogy tiszta lappal induljunk vagy teljesen más irányba, vagy még erősebb dzsesszfesztivál felé – mondta Szilágyi Nóra.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek