Szabálytalanságot gyanít a párt megyei elnöksége

Szabálytalanság történt a Magyar Polgári Párt Székely­ud­var­helyi Szervezete 2019. július 15-én megtartott közgyűlésén, legalábbis erre gyanakszik a párt Hargita megyei szervezetének elnöksége.

A Megyei Szervezet Elnöksége (MSZE) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében leszögezte: az Alapszabály az egyetlen dokumentum, amelynek előírásai szerint fejti ki tevékenységét a párt, amely szerint működik és működhet. Emlékeztetnek: a Megyei Szervezet Elnöksége július 18-án tartotta legutóbbi ülését, ahol napirenden szerepelt többek között a Magyar Polgári Pártba belépni kívánó személyek tagfelvételi kérelmének elbírálása is. Mint részletezik: a Hargita Megyei Szervezet Elnöksége (MSZE) a Magyar Polgári Párt Alapszabályzatának 52. cikkelye és 2019. július 18-án felvett jegyzőkönyv alapján a 2019/5 számú Határozatában fogadta el tizenhat személy belépési kérelmét, ugyanakkor a 2019/6-os számú Határozatában jegyzi, hogy a hiánypótlást követően további egy személy belépését fogadja el.
„A 2019. július 18-i megyei elnökségi ülésen született határozatok alapján kijelentjük, hogy feltételezhetően szabálytalanság történt, mivel az ott jelen lévő tagok között olyan személyek is megjelenhettek és szavazhattak, akik akkor még nem voltak a párt tagjai. A feltételezett szabálytalanság kivizsgálása és a pontos nyilvántartás érdekében a Hargita Megyei Szervezet Elnöksége (MSZE) átiratban fordult a Székelyudvarhelyi Szervezet Elnökségéhez (HSZE), amelyben kérte a Helyi Szervezet Határozatát, a Közgyűlés jegyzőkönyvét, valamint az elnökségi tagok aktuális jegyzékét. A Hargita Megyei Szervezet Elnöksége rendkívül fontosnak tartja, hogy a Magyar Polgári Párt maradjon mindig az igazság pártján és döntéseit az Alapszabályában foglaltak alapján hozza” – áll a közleményben.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb