2021, január 16, szombat.

Szabadtéri úszómedencéket építenek Korondon

Irigylésre méltó körülmények között tanulhatnak a korondi diákok, hiszen amellett, hogy a tanintézményt mondhatni A-tól Z-ig felújították, jövő évtől saját úszómedencét is használhatnak a tanulók. A munkálatok már elkezdődtek, a tervek szerint a diákok mellett a község lakosai, illetve a turisták is használhatják majd a medencéket a nyári időszakban. 

Ezentúl akár úszni is megtanulhatnak a korondi diákok, hiszen a teljes iskolafelújítás után most kültéri úszómedencéket építenek a településen. A község polgármesteri hivatala ugyanis sikeresen pályázott az Országos Fejlesztési Alapnál iskolai infrastruktúra-kiépítésre és -fejlesztésre. 

– Ez egy olyan beruházás lesz, amely mind a diákok, mind pedig a község lakosainak hasznára válik – fogalmazott Katona Mihály, Korond község polgármestere. Mint mondta, a beruházás teljes értéke meghaladja az 5 636 000

lejt áfával együtt, amelyből a vissza nem térítendő támogatás 

5 285 000 lej. A pályázatot tavaly nyújtották be, országszerte pedig mindössze két projektet értékeltek pozitívan, közülük egyik a korondi beruházás volt – tette hozzá az elöljáró. A munkálatok másfél hónapja kezdődtek el és mindaddig folytatódnak, amíg az időjárás megengedi. Az építkezés jó ütemben halad – ezt állapította meg a napokban a helyszínen az Építkezési Felügyelőség küldöttsége is. A medencék Korond határában kapnak majd helyet, az egykori Árcsó-fürdő közelében. Bár a település számos ásványvízforrással rendelkezik, a tervek szerint a medencéket édes vízzel töltik majd fel, és úgy alakítják ki, hogy melegíthető legyen majd a vizük. A tervek szerint két medence, egy kisebb gyerekmedence és egy nagyobb, úszásra alkalmas épül majd. A projekt nemcsak a medencék kialakítását, hanem öltözők, parkolók, illetve sportpályák létesítését is magába foglalja. Katona Mihály polgármester azt is elmondta, ez a beruházás a turizmus szempontjából is előnyös lesz majd a község számára, hiszen úgy tervezték meg a medencéket, hogy idővel akár téliesíteni lehessen azokat. Továbbá nem titkolt hosszú távú cél egy wellnessközpont kialakítása a jövőben, a medencék szomszédságában. Amennyiben a munkálatok jó ütemben haladnak, a szabadtéri medencék átadására már a jövő évben sor kerül. 


Kapcsolódó cikkek:

14,312RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb