Szabadtéren tartják a szentmiséket

Egyházi szertartások

38

A gyergyószentmiklósi templomokban szabadtéri szertartásokat tartanak, de nem maradnak el az internetes és televíziós közvetítések sem. A szertartásokon résztvevőknek továbbra is több szabályt kell betartaniuk.

Szabadtéren már fogadják a híveket a szertartásokra                                                                   Fotó: Lázár Hajnal

Gyergyószent­mik­ló­son az újabb rendelkezések értelmében elkezdődtek a szabadtéri szentmisék, istentiszteletek. A résztvevők számára kötelező a védőmaszk használata és az előírt 2 méteres távolság betartása. A következő napokban is így zajlanak majd a szertartások. A Szent Miklós-plébánia miserendjében hétköznapokon három szentmise szerepel, amelyek helyszíne a plébánia, illetve a templom udvara. Ma, Urunk mennybemenetelének ünnepén a szentmisét 10.30 órai kezdettel tartják a plébánia udvarán. Vasárnap a 10.30 órától kezdődő ünnepi szentmise szintén a plébánia udvarán lesz megtartva, míg a 12 órakor kezdődő a templom udvarán lesz követhető.
A Szent István ereklyéinek átvitele plébánia az áldozócsütörtöki, illetve a vasárnapi ünnepi szentmiséket tartja hívek jelenlétében a plébánia udvarán, a hét további napjain a templomkertből kihangosító berendezésen keresztül követhetők a szertartások. A mai szertartások kezdési időpontja 11 és 18 óra; vasárnap 9, 11 és 18 órakor kezdődnek a misék.
A Munkás Szent József-templomnál is a kertben tartják a miséket. Ma 17 órától, vasárnap 8.30 és 17 órakor kezdődnek a szertartások.
Az örmény katolikus templomban pénteken 8 és 18 órától, szombaton 18 órától a hívek jelenléte nélkül tartják a szentmiséket, melyeket a plébánia Facebook-oldalán élőben közvetítenek. A ma délelőtt 10 órától kezdődő ünnepi szentmisét Háromkúton mutatják be, a templomtéren, a hívek részvételével; 18 órától pedig a gyergyószentmiklósi örmény katolikus templom kertjében, szintén a hívek jelenlétében. Vasárnap ugyanitt lesz a szentmise.
A református egyházközség az áldozócsütörtöki istentiszteletet 19 órakor tartja a parókia udvarán, ugyancsak ide várják a híveket vasárnap délelőtt is.
Az unitárius egyházközség ma 17 órától és vasárnap 11 órától tart istentiszteletet a Márton Áron utcai imaház udvarán.
A baptista közösség hívei vasárnap szabadtéri istentiszteleten vehetnek részt 11 órától a Tölgymező utcai kápolna udvarán.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.