Szabadidőparkot építenek és aszfaltoznak

Több projekt áll kezdés előtt

98

Több tavaly elkezdett munkálat folytatódik Gyergyószent­miklóson: egyebek mellett építik a szabadidőparkot és hamarosan aszfaltoznak a Rákóczi Ferenc utcában. Más fontos beruházások is elindulnak nemsokára – erről beszélt Nagy Zoltán polgármester sajtótájékoztatón.

Egyelőre csak homokhalmok láthatók, de nyárra korszerű szabadidőpark lesz itt

Folytatják a tavaly ősszel elkezdett munkát az Építő utcában: épül a szabadidőpark. A Regionális Operatív Program keretéből 2,6 millió lej támogatást nyert az önkormányzat, hogy többfunkciós parkot alakítson ki. A városvezetés közösségi teret álmodott meg, ahol több mint kétszáz fát és négyszáz cserjét ültetnek el, valamint rengeteg virágot, sétányokat alakítanak ki, padokat helyeznek el. A gyerekeket három játszótér várja majd, a felnőttek számára pedig sportolásra alkalmas eszközöket is elhelyeznek. Nagy Zoltán polgármester sajtótájékoztatón azt mondta, a kivitelező cégnek három hónapon belül kell elvégeznie a munkát, így reményei szerint nyáron már átadhatják a parkot a lakosságnak.
A korábban elkezdett útjavítás is folytatódik a Rákóczi Ferenc utcában: a gázvezetést befejezték, vízszivárgás miatti javítást is elvégeztek, így hamarosan aszfalt kerülhet az útfelületre.
Nagy Zoltán polgármester elmondta, több más fontos munka is elindul a következő időszakban. A teherforgalom által használt Dózsa György, Békény és Halász utca rendbe tételét már hosszú ideje várják az ott lakók és az arrajárók is. Az önkormányzat április 19-ig várja az árajánlatot a lehetséges kivitelezőktől, majd ha sikerült kivitelezőt találni, elkezdődhet a munka. A Tarisznyás Márton Múzeum épületének felújítására április 17-ig várják a cégek árajánlatait.
Az első tíz tömbház szigetelésére is néhány napon belül kiírják a közbeszerzési eljárást, és két hétig várják a vállalkozások jelentkezését. Az érintett lakosoknak április 30-ig kell fizetniük az első részletet a felújításra. A polgármester megjegyezte, akkor írhatnak alá kivitelezési szerződést egy vagy több céggel, ha a lakástulajdonosok kifizették az első megszabott összeget.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek