Szabadidőpark Gyergyószentmiklóson

Elkezdődött a munka

149

Elkezdődött a szabadidőpark kialakítása Gyergyószent­mik­ló­son, amelyre uniós támogatást nyert az önkormányzat. A tervek szerint gyerekeknek játszásra, felnőtteknek pihenésre és sportolásra lesz majd lehetőségük a most még üresen álló területen.

Szabadidőpark lesz az Építők utcában, a talaj előkészítésén dolgoznak Fotó: Lázár Hajnal

Az Építők utcában található több mint egyhektáros önkormányzati terület hosszú ideje kihasználatlan, s bár az elmúlt években több ötlet is született a hasznosítására, a megvalósításra nem tudott pénzt fordítani a város. Tavaly májusban jelentette be Nagy Zoltán polgármester, hogy a Regionális Operatív Program keretében 2,6 millió lej támogatást nyert az önkormányzat a szóban forgó terület rendezésére, parkosítására. A város önrészként a beruházás teljes értékének csupán két százalékát kell biztosítsa.
– Néhány napja elkezdődött a kivitelezés – mondta el a helyszínen a városvezető.
Mint kifejtette, a szabadidős parkban több mint kétszáz fát és négyszáz cserjét, valamint rengeteg virágot ültetnek, sétányokat alakítanak ki, padokat helyeznek el. A gyerekeket három játszótér várja majd, a különböző korosztályoknak megfelelő játékokkal felszerelve. A felnőttek számára sportolásra alkalmas eszközöket is elhelyeznek. A polgármester azt mondta, korszerű parkot álmodtak meg, amelyben lesz öntőzőrendszer, közvilágítás, parkoló, biciklitartók és ingyenes wifi.


– Az elsődleges célcsoport a kisgyerekes családok, hiszen amíg a gyerekek játszanak, a szülők sportolhatnak, olvashatnak, pihenhetnek a kellemes környezetben – fogalmazott Nagy.
Hozzátette, közösségi tér kialakítása a cél, amely a találkozások helyszíne lehet. A park elsősorban a közeli Forradalom negyed játszótér hiányát igyekszik pótolni, de természetesen a város más részein lakók is használhatják majd.
A polgármester elmondta, a kivitelezés tervezett ideje kilenc hónap, egyelőre a talaj előkészítése kezdődött el, majd elhelyezik az öntözőrendszert, azt követően kialakítják a sétányokat, megépítik a parkolókat. Tavasszal, nyár elején ültetik el a fákat és egyéb növényeket, s lefektetik a 400 négyzetméternyi gumírozott felületet a játszóterek számára, majd kialakítják a sportpályát, s a tervek szerint jövő nyáron már használható lesz a park.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek