Szabadidőközpont a Szeredai-fürdőnél

Elfogadták a megvalósíthatósági tanulmányt

93

Strandolni ugyan valószínű még nem, azonban sportolni, kikapcsolódni, természetet járni hamarosan lehetőségünk lesz a Csíkszeredához tartozó, egykor népszerű Szeredai-fürdő közelében. Többek között ennek a megvalósíthatóságáról is határozat született a novemberi soros városi tanácsülésen.

fotó: Archív

Megragadva az Európai Unió által kiírt pályázati lehetőséget alakítaná át a Szeredai-fürdő és az Olt között található körülbelül kéthektáros elhanyagolt területet a város. A mintegy 7,1 millió lejbe kerülő munkálat elvégzésére 14 hónap áll majd a kivitelező rendelkezésére.
Amennyiben nyer a város a pályázaton, a parkosítás részeként tanösvényt, játszóteret, futósávot, lábtenisz- és biciklipályát, valamint egy 14 méter magas kilátót is építenének. Lebontanák továbbá a közelben található romos épületet, amelynek helyébe új, a területre történő belépést kiszolgáló egységet húznának fel – tájékoztatott a tanácsülést követően Füleki Zoltán alpolgármester.
– A felújítás a strand felső részére vonatkozik, tehát a medencéket nem érinti. Majd meglátjuk, hogy mit fog kezdeni vele az önkormányzat vagy akár egy magánbefektető. Olyan helyet szeretnénk ott most építeni, ami a későbbiekben nagyon jól kiegészítené a strandot is, tehát hogyha megvalósul a medencék és az épületek felújítása valamilyen formában, akkor kiegészíti. Erre jelenleg nincs pályázati kiírás, viszont van magánkezdeményezés, de erről egy későbbi időpontban fogunk tárgyalni – szögezte le az alpolgármester.
A Szeredai-fürdő egyébként tavaly került teljes egészében az önkormányzat tulajdonába, ennek köszönhetően pályázhatnak most a terület átalakítására.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek