Szabad pálya fiatal fotósoknak

Megnyílt a Prisma Fotóklub ifjúsági tárlata

242

A fiatal tehetségeknek nyújt előrelépésre lehetőséget a Csíkszeredai Prisma Fotóklub immár negyedik alkalommal megszervezett ifjúsági fotópályázata. A beküldött legjobb negyven pályamunkából tegnap a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola aulájában nyílt kiállítás.

Labancz István megnyitja a tárlatot Fotó: László F. Csaba

A tárlatnyitón Labancz István, a Prisma fotóklub elnöke elmondta: a fotópályázatot a Hargita megyei önkormányzat támogatta és összesen negyvenkilenc szerző jelentkezett, a beküldött kétszázhetvennyolc pályamunka közül negyvenet válogattak be a tárlat anyagába. Hozzáfűzte: manapság mindenkinek van fényképezőgépe, jóval több fénykép készül, mint bármikor korábban. Ennek köszönhető, hogy a tehetségek is könnyebben elő tudnak bukkanni. Kifejtette: a tárlaton látható képek választ adnak arra a kérdésre, hogy miként kell tudatosan fényképezni. Műfaji szempontból a beküldött képanyag ugyanakkor meglehetősen változatos: szocioportrék, utcai fényképek, természetfotók és kompozíciók egyaránt felelhetők a tárlat anyagában. A Hargita Népe kérdésére a klub elnöke elmondta: a fényképeket látva első ránézésre nem lehetne megmondani, hogy fiatalok fotózták, a tárlat anyagában a portréból van a legtöbb. A pályázatra egyébként két magyarországi fotó érkezett, a legtöbb pályamunkát azonban az erdélyi fiatalok küldték be.
A pályázat fődíját idén a marosvásárhelyi Nagy Botond nyerte, Sándor, a szénégető című portréjával, a második helyet Lőrincz István szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Moraru Norbert-Petrică állhatott fel.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek